AKO NEMOŽEŠ POMOĆI BAR PODIJELI , Dječak Jasmin Beganović hitno treba pomoć dobrih ljudi!

Region

Humanitarno udruženje “Mali Anđeo” pokrenulo je apel za pomoć za Jasmina Beganovića (17), čija borba za svaki dan zahtijeva podršku dobrih ljudi.
Jasmin je suočen s teškim izazovima – čak 90% invalidnosti, neurološkim i motoričkim smetnjama, teškoćama u govoru, potrebom za pelene, kao i potrebom za kontinuiranom fizikalnom terapijom i rehabilitacijom. Unatoč tim izazovima, Jasmin pohađa školu za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u tjelesnom i psihičkom razvoju “Kosta Popov” u Tuzli.

Jasmin živi u zajedničkom domaćinstvu sa svojom majkom, ocem, sestrom (5) i bratom (6). Nažalost, i otac se suočava s izazovima, kao osoba s teškoćama u psihičkom razvoju. Sav teret brige o bolesnom djetetu, mužu i dvoje maloljetne djece pada na hrabru majku Mirelu.

U svjetlu njihovih brojnih izazova, “Mali Anđeo” je pokrenuo humanitarnu akciju za porodicu Beganović. Aktiviran je humanitarni broj 17056 koji je dostupan za sve mobilne operatere u Bosni i Hercegovini.

Ovo je poziv svim dobrim ljudima da se pridruže ovoj humanitarnoj akciji i pruže podršku Jasminu i njegovoj porodici u njihovoj borbi. Svaka donacija, svaka riječ podrške, i svaki gest ljubaznosti imaće značajan uticaj na njihov život i nadu u bolje sutra.

Uplate iz BiH: 5520002009328582 Addiko Bank
Primalac: Humanitarno Udruženje “Mali Anđeo”
Novaka Pivaševica bb 78000 Banja Luka
(svrha uplate za Jasmina)
UPLATE IZ INOSTRANSTVA:
Addiko Bank
IBAN: BA395520002062114139
SWIFT: HAABBA2B
Primalac: Humanitano Udruženje “Mali Anđeo”
Novaka Pivaševica bb
78000 Banja Luka
(svrha uplate: za Jasmina)
Podjela apela je vid pomoći. DIJASPORAINFO.NET