Dječaku su razbili lubanju i sklopili je “kao slagalicu”: Svojim potezom je sve zadivio

Uncategorized

Hrabri školarac iz Velike Britanije, čiju su lubanju kirurzi sklopili “kao slagalicu” kako bi spriječili da mu se mozak smrska, skuplja novac za bolnicu koja mu je spasila život.

Daniel Bradley (10) imao je samo tri mjeseca kada mu je dijagnosticirana rijetka i po život opasna bolest zvana kraniosinostoza. To je značilo da su se jedan ili više šavova na njegovoj lubanji spojili, ostavljajući nedovoljno prostora za rast mozga.

Nepravilan oblik lubanje može stisnuti dijelove mozga, što uzrokuje poteškoće u učenju, probleme s vidom i na kraju smrt.

Kirurzi su morali mukotrpno rastavljati i ponovno sastavljati Danielovu lubanju dio po dio, tijekom iscrpljujuće devetosatne operacije u dječjoj bolnici u Birminghamu 2012. Time je stvorena umjetna praznina u dječakovoj glavi kako bi se lubanja pravilno spojila dok je rastao.

Na glavi ima ogroman ožiljak
Potpuno se oporavio i nakon operacije živi normalnim životom od koje je na njegovoj glavi ostao ogroman cik-cak ožiljak.

Nedavno se udružio sa svojim najboljim prijateljem Finleyjem Weissalom (9) kako bi prikupio sredstva za bolnicu koja ga je spasila sudjelovanjem u mini triatlonu. Inspirirani prošlogodišnjim Olimpijskim igrama u Tokiju, njih dvojica će 24. travnja preplivati ​​500 metara, a potom slijedi trčanje na 5 kilometara i vožnja biciklom od 10 kilometara.

– Kad sam imao godinu dana, operirali su mi glavu jer nije bilo dovoljno mjesta za rast mozga. Liječnici su mi morali obnoviti lubanju samo tjedan dana nakon mog prvog rođendana. Bez te operacije, ja bih umro. Kako bih se zahvalio i pomogao drugoj djeci u bolnici, došao sam na ideju da organiziram triatlon – ispričao je mališan za Metro.

Potom je ispričao kako on i njegov prijatelj Finley već neko vrijeme vrijedno treniraju u bazenu, dok su malo manje pažnje pridavali trčanju i vožnji bicikla.

Danielova obitelj otvorila je stranicu na web stranici za donacije GoFundMe na kojoj su već prikupili oko 3500 funti.

Dječakova majka Victoria Bradley (38) prisjetila se drame nakon što su joj liječnici rekli da će njezinu sinu lubanja smrskati mozak.

Kirurzi su mu razbili lubanju
– Kirurzi su mu razbili lubanju u komade i pomaknuli čelo na vrh glave, zbog čega je ostao bez arkadne kosti. Da nije operiran, umro bi. Srećom, operacija je uspjela i od tada živi normalnim životom. Probudio se samo nekoliko sati nakon operacije – rekla je za Metro.

Dodala je da su bili zabrinuti što je Daniel imao autizam dok je bio u vrtiću, no kasnije su saznali da je privremeno otuđenje normalna posljedica operacije mozga.

Daniel se u međuvremenu zaljubio u nogomet i postao vatreni navijač Derby Countyja. Počeo je trenirati i nada se da će jednog dana postati nogometaš.

novizivot.net