Porodica objavila termin ukopa ubijenog mladića Farisa Pendeka

Region

Društvene mreže prepune su emotivnih poruka upućenih nevinom mladiću kojeg je zbog nesporazuma u saobraćaju ubio Adem Šuman.

Prema nezvaničnim izjavama Pendekovi prijatelji i Šuman su se posvađali zbog pravila prvenstva prolaza. Nakon prijatelji nastradalog mladića izašli su iz automobila, dok je on ostao unutra kako ne bi učestvovao u svađi.

Šuman je nakon rasprave zapucao i pogodio ga te je od zadobijenih povreda preminuo.

Faris Pendek gimnazijalac, mladić za kojeg oni koji ga poznaju kažu da je bio pristojan, dobro odgojen i koji nikada nije imao nikakve probleme sa zakonom lišen je života. Osumnjičeni za ubistvo, “od ranije je poznat policiji”. Tu rečenicu građani BiH pročitali su i čuli bezbroj puta. Sigurno, ta floskula koju najčešće izgovore predstavnici vlasti najviše boli one koji kopaju svoje najmilije. Da kriminalci i prestupnici nisu “poznati” po činjenju djela, već da za svoja djela dobijaju zaslužene, ekspresne, dugotrajne kazne u ovoj zemlji bi sada živjelo na stotine onih koji su pregaženi na pješakim prelazima, ubijeni, čiji su životi ugašeni, a nisu trebali biti.

Sutra će se porodica na gradskom groblju Vlakovo Farisa ispratiti na vječni počinak.

N1INFO.BA