Novak Đoković pod istragom zbog lažnog iskaza prilikom ulaska u Australiju!

Region

Novak Đoković pod istragom zbog lažnog iskaza prilikom ulaska u Australiju!

Australske vlasti istražuju da li je Novak Đoković slagao u vezi s podacima na formularu prilikom dolaska u tu državu, koji se tiču korona-protokola, te mu prijeti čak i odlazak u zatvor.

Na Đokovićevoj aplikaciji stoji da u posljednjih 14 dana prije dolaska u Australiju 5. januara nije nigdje putovao, što je jedan od uslova za ulazak u državu.

No, Đoković je tokom tog perioda putovao iz Srbije u Španiju, tačnije u Sotogrande, gdje je 31. decembra trenirao u SotoTennis akademiji, što je i evidentirano videom na Twitteru.

Formular je popunio Teniski savez Australije na osnovu podataka koje im je Đoković rekao, utvrdila je granična policija prilikom Novakovog dolaska u državu.

Ukoliko se utvrdi da je Đoković lagao, ministar za imigraciona pitanja Alex Hawke bi ga mogao deportovati, no to nije najgore što se može desiti Đokoviću.

Naime, australsko ministarstvo unutrašnjih poslova je na svojoj službenoj stranici objavilo da je davanje lažne informacije prilikom popunjavanja deklaracije o putovanju ozbiljan prekršaj te da je maksimalna kazna za to godina zatvora.

Klix