Farise sine, nikad im halaliti nećemo: Ovo je devetnaestogodišnjak koji je sinoć likvidiran u Sarajevu (Video)

Region

Još jedno ubistvo u kojem je jučer, 29. januara likvidiran 19-godišnji mladić Faris Pendek potreslo je Sarajevo i BiH. Potvrdu o ovom nesretnom događaju dobili su novinari iz MUP-a KS.

Incident se desio oko 23:35 sati. Došlo je do upotrebe vatrenog oružja, a nažalost, mladić rođen 2005. godine je usljed zadobivenih povreda preminuo. Upucan je dok je bio putnik u automobilu Citroen C3, koji je bio meta iz vozila u pokretu. Vozač automobila i drugi putnik su takođe ranjeni u ovom incidentu.

Prema informacijama iz Crne Hronike, vozač Citroena je zaustavio vozilo kod TC Merkur na Otoci, gdje je trajalo dramatično spašavanje mladića pola sata, ali nažalost, bez uspijeha.

Nakon ovog tragičnog događaja, policija je reagovala hitno, blokirajući naselje i sprovodeći intenzivnu istragu. Kako smo saznali, danas su pripadnici MUP-a KS uhapsili osumnjičenog Adema Šumana (23) za ubistvo Farisa Pendeka. Šuman se predao policiji u prisustvu advokata, nakon čega je uhapšen. Sumnja se da je izvršio ubistvo iz automobila u pokretu, nakon svađe u saobraćaju.

Farisova smrt potresla je Sanjina Tepića, sina sarajevskog berbera Irfana Tepića koji se od tragično stradalog školskog druga oprostio riječima:

“Brate moje, da ti Allah dragi podari lijep džennet”.

Ispod u videu pogledajte kako izgleda Faris koji je stradao “ni kriv ni dužan”:

Nakon njega svoj osjećaj kad je saznala da je Faris ubijen, opisala je i Sanjinova majka, influenserica Nahla Tepić. Njeno potresno obraćanje objavljujemo u cjelosti:

“Zvoni mi telefon. Zove me sin danas i kaže: “Mama, je li znaš ko je sinoć ono ubijen na Otoci? Faris, moj drug iz Osnovne. Allaha mi stala sam i hladan znoj me probija. Šta se ovo dešava ljudi?! Zna li javnost da je ovo dijete tolika blagodat za grad, komšiluk, a da ne kažem za sina poput njega! On je sve ljepote jednog, iskrenog, čestitog insana imao kako on tako i njegova majka. Živjeli smo skupa u zgradi na Otoci, to dijete je primjer jedan. Da li znate koliko muke, truda i suza stane u jedan odgoj da izgradiš i na selamet izvedeš dijete poput njega?! I dođe neko i hladno bez razloga ubije dijete tvoje! Je li može gore od ovog? Je li može gore iskušenje nego da ti neko dijete ubije? Gdje mi živimo? Molim Allaha da nas sačuva ovakvog iskušenja i da njegovoj porodici da sabur čitavog svijeta! Duša mi se cijepa. Dragi naš Farise, sine nikad im halalit nećemo, ti si primjer i oličje poštenja. Tvoje ime će biti himna tvojih drugova. Volimo te. Neka ti Allah dž.š. podari vječni džennet. Amin”, napisala je Nahla, a mi se nadamo da će pravda biti zadovoljena kroz sprovođenje adekvatne istrage i sudskog postupka.SENZACIJA.BA