RHMZ aktivirao žuti i narandžasti meteoalarm: Srbija danas na minus 10, pogledajte kada stiže preokret

Zanimljivosti

U prognozi za naredne dane nas čeka red sunca, red oblaka, kiše i sneg. Biće toplije, ali promenljivo, uz česte padavne.

Zbog topljenja snega danju, i zaleđivanja mokrih površina noću, ima poledice na putevima, savetuje se poseban oprez u saobraćaju.

RHMZ je zbog poledice i leda aktivirao niži i viši stepen upozorenja, odnosno žuti i narandžasti meteoalarm, piše N1.

Pod uticajem visokog vazdušnog pritiska vreme će danas biti stabilno, suvo, i pretežno vero. Zbog vedrog neba, noć za nama je veoma hladna.

Minimalna temperatura se jutros spustila ispod nule u celoj Srbiji, a u mnogim mestima ispod -10 stepeni. Najhladnije je u Sjenici sa čak -20 stepeni.

Nastavak dana nam donosi sunčano vreme, uz porast dnevne temperature. Danas će nešto više oblačnih perioda biti na istoku, ali padavina neće biti. Duvaće slab jugoistočni vetar, sa umerenim i pojačanim udarima na području Banata. Maksimalna temperatura u okrivima višegodišnjeg proseka, uglavnom od 1 stepen na jugu, do 5 stepeni na severu Srbije.

U narednim danima promenljivo, toplije, uz česte padavine. U utorak će padati kiša i susnežica u nižim predelima, a višim sneg.

U sredu, zatim, vreme suvo i toplije, sa temperaturom i do 12 stepeni. U četvrtak očekujemo novi talas kiše, uz pojačan severni vetar, dok će u petak ponovo biti suvo.

Pred nama dakle promenljivo vreme, trebaće nam ove nedelje i kišobrani.

nova.rs