Porodilja iz Vranja prijavila policiji dvoje lekara za akušersko nasilje

Zanimljivosti

Porodilja S. J. iz Vranja prijavila je policiji za akušersko nasilje ginekologa u Zdravstvenom centru Vranje doktora Z. A, kao i doktorku N. A, takođe ginekologa u vranjskom porodilištu, potvrđeno je za Nova.rs.

Na osnovu prijave, oštećena porodilja tvrdi da su prilikom porođaja lekari postupili neprofesionalno, da su tokom porođaja vikali na oštećenu, da doktor nije želeo da je porodi carskim rezom, već je insistirao na porođaju prirodnim putem, kao i da su nakon toga koristili vakuum, te da je takav način porođaja imao posledice po dete.

Iz Osnovnog javnog tužilašta Vranje za naš portal potvrđuju da se vrše detaljne provere i da je naloženo da se uzme detaljna izjava od porodilje.

„Potrebno je da se utvrdi ko je bio prisutan tokom porođaja, zatim da se uzme neophodna medicinska dokumentacija, da oštećena odvede dete na pregled kod lekara specijalista po uputu koji je već dobila i da se nakon toga pribavi potrebna medicinska dokumentacija i izvrši naknadna konsultacija sa tužiocem u pogledu utvrđivanja krivičnog dela“, ističu iz Tužilaštva.

Inače, porođaj je obavljen 16, a porodilja je slučaj policiji prijavila 20. januara.

nova.rs