Đoković izneo istinu o Federeru i Nadalu i zašto je mlađa generacija tenisera bolja od njih

Showbizz

Otvoreno o velikim rivalima.

Sve u tenisu se menja osim podatka da je Novak Đoković na vrhu već godinama.

Rodžer Federer je u penziji, Rafael Nadal je sve bliže tome, a Đoković dominira i pomera granice tenisa, dok generacije prolaze i dolaze.

Pitali dmo ga da li mu je draže da se u ovom završnom delu karijere nalazi u društvu mladih asova koji imaju drugačiji odnos prema njemu, neki ga otvoreno i vole kao što je Danil Medvedev, ili da li mu je bila želja da karijeru privodi kraju sa svojim najvećim rivalima Federerom i Nadalom?

„Pre svega, zahvaljujem se Danilu na lepim rečima. Prijatno me je iznenadio. On jeste tu priču već ispričao, ali jako cenim način na koji ju je ispričao. Hvala mu što je tako preneo ljudima. Ja takođe imam najlepše mišljenje o njemu kao osobi, kolegi, ali i kao jednom od mojih najvećih rivala u poslednjih pet godina. Znam da je dečko sa pravim vrednostima, i u pravu je kada kaže da velika većina igrača sa njim ima dobar odnos – ja vidim to u svlačionici, njegov tim i on trude se da imaju dobru komunikaciju sa svima“.

Nastavio je potom priču i o novoj generaciji.

„Što se tiče drugog pitanja, ne kajem se što nisam završio karijeru sa Federerom, ili da uradim to sa Nadalom. Oni jesu moji najveći rivali koje sam ikada imao – pogotovo Nadal, to sam već rekao – i to se nikada neće promeniti. Ta količina energije utrošena na naše rivalstvo svih ovih godina i to koliko smo puta igrali jedan protiv drugog… Nemoguće je da bilo šta drugo to nadvlada – nemoguće je da odigram 60 mečeva sa Alkarazom. To neće biti moguće, jer on će pre mene završiti karijeru, hahaha. Razume se, haha. Šalim se, uživam u rivalstvima sa svim tim momcima i imamo jako lep odnos. Alkaraz, Medvedev, Siner, svi koji su tu u vrhu, Zverev, Cicipas, lepo se slažem sa svima. Ako bih poredio odnos koji sam imao sa Federerom i Nadalom, sa odnosom sada sa mlađim kolegama, ovo je mnogo bolje, lepši je odnos. Uživam u tome. Otvoreniji je odnos, komunikativniji su i ne znam – lepše se slažem s njima“, završio je Đoković.

nova.rs