Majka i očuh osuđeni na doživotni zatvor jer su dječaka (1) pretukli do smrti

Svijet

Majka i njezin partner osuđeni su na doživotni zatvor zbog zlostavljanja 18-mjesečnog Alfieja Phillipsa, koji je tragično preminuo u studenom 2020. od posljedica ranjavanja.

Sian Hedges (27) i Jack Benham (35) osuđeni su na najmanje 19, odnosno 23 godine zatvora za dječakovo ubojstvo, nakon čega će od suda moći tražiti uvjetni otpust.

Dječak je preminuo u karavanu u Kentu u Velikoj Britaniji sa 70 vidljivih ozljeda na tijelu od fizičkog zlostavljanja, uključujući slomljenu nogu, ruku i rebra, prenosi Mirror.

Kokain je također pronađen u dječakovoj krvi nakon njegove smrti, a bolničari koji su obavili obdukciju rekli su da je Alfie bio mrtav “neko vrijeme” nakon što je njegovo tijelo pronađeno.

Tijekom suđenja oboje su negirali optužbe, tvrdeći da su mislili da se dječak ugušio dok je spavao pokraj očuha.

Alfiejeve ozljede svjedoče da je zlostavljanje trajalo mjesecima.

Otac Sam Phillips opisao je Alfieja kao “dobrog i živahnog” dodajući da s djetetom “nikada nije bilo dosadno” jer se uvijek “igrao i smijao”.

“Jasno je da je dječak namjerno ozlijeđen što je rezultiralo njegovom smrću između 27. i 28. studenog 2020. godine. Jack Benham i Sian Hedges bili su s njim u kamp prikolici cijelu noć i da su dječakove smrtonosne ozljede nastale te noći”, rekla je tužiteljica Jennifer Vitez.

Benham se branio da je te večeri sve bilo normalno te da su sjedili, pili, čavrljali, gledali videa na poznatoj društvenoj mreži.

“Sve je bila laž, istina je da ste vi i Sian sudjelovali u tom napadu, a nakon što je majka pokušala reanimaciju i nije uspjela, vi ste izvukli tijelo iz prikolice”, dodao je tužitelj.dnevne.net