POGLEDAJTE VILU U ŠPANIJI U KOJOJ SU PALI OSMANIJEVI OTAC I SNAJKA: Familija mafijaškog bosa baškarila se u luksuznoj kući!

Svijet

POGLEDAJTE VILU U ŠPANIJI U KOJOJ SU PALI OSMANIJEVI OTAC I SNAJKA: Familija mafijaškog bosa baškarila se u luksuznoj kući!

Baškim Osmani, brat Ćazima Osmanija, uhapšen je u velikoj akciji Evropola u Hrvatskoj, dok su njegovi otac i supruga uhapšeni na Majorki, gde su navodno često boravili, prenose mediji. Španska policija objavila je i video upada u vilu ove porodice u kojoj su nađeni vredni automobili, mnogo novca i brojni sefovi.

Na policijskom snimku koji su objavili španski mediji, može se videti kako policajci upadaju u luksuznu vilu sa bazenom.

– Prikazano je kako operativci ulaze u velelepnu kuću, pretresaju je, a čak bušilicama seku sefove. Na snimku se može videti i velika količina novca, ali i zasad marihuane, koji se nalazio u posebnoj prostoriji. Osim toga, u vili je pronađen i nekoliko izuzetno skupocenih automobila – navode španski mediji.

Da podsetimo, braća Ćazim, Burim, Bekim i Baškim Osmani našli su se pod istragom Evropola u operaciji “Crni orao”. Kako se navodi u medijima, poznato je da već godinama žive u Nemačkoj, odakle su poslove proširili na Španiju, Belgiju, Holandiju i druge evropske zemlje. Novac zarađen kriminalom navodno odavno ulažu u nekretnine i kockarnice, a u albanskim medijima predstavljeni su kao mocćni biznismeni, koji su finansirali OVK i delatnost bivšeg predsednika Kosova Ibrahima Rugove, prenosi Ekonomija onlajn. Španski mediji izvestili su da se Osmani sumnjiči za šverc kokaina iz Latinske Amerike koji dalje distribuira širom Evrope, a on će, iako je uhapšen u Hrvatskoj, uskoro biti izručen Španiji.

Pritvorenici su kokain, kako navode mediji, uvozili iz Južne Amerike , unoseći ga kroz razne evropske luke i organizujući naknadni transport avionima, čamcima, kamionima i automobilima.

– Španija i druge evropske zemlje su takođe korišćene za pranje novca od ove nelegalne trgovine. Sedište grupe bilo je na Majorci, a slične strukture postojale su u Nemačkoj i Hrvatskoj, gde je takođe pran novac. Članovi grupe često su putovali u Dubai, Meksiko i Kolumbiju, a komunicirali su isključivo preko šifrovanih telefona.

U akciji je učestovovalo skoro 600 policajaca istovremeno u Nemačkoj, Holandiji, Italiji, Hrvatskoj, Velikoj Britaniji i Španiji. Hapšenje Osmanija bilo je jedan od glavnih prioriteta agenata Evropola. Prema detaljima iz istrage, mreža klana Osmani bavi se švercom velikih količina kokaina u Evropu iz Južne Amerike preko raznih evropskih luka. Otkriveno je više od 30 miliona evra “opranog” novca, kao i nekretnine na Majorci, 86 uljanih slika u vrednosti od pet miliona evra, sedam luksuznih automobila, 16 luksuznih satova, 203.000 evra u gotovini, i 40.000 u kriptovalutama.

Podsetimo, Ćazim Osmani, zvani Feliks, često je bio na naslovnim stranama domaćih medija i to uglavnom po vezama sa poznatim pevačicama i starletama.

Kurir.rs