Ovo je dokaz da je Novak Đoković i dalje teniska gromada: Nezapamćena kvota da će Srbin uzeti Australijan open

Region

Odavno na nekog tenisera kvota za osvajača Grend slema nije bila ispod kote od 2,00

Nema još mnogo do novog Australijan opena, tek nešto više od tri sedmice. A tamo će se Novak Đoković boriti za svoju 11. titulu. Uspeo je naš Nole da se okiti novim peharom ove 2023. godine, a sada ostaje da se vidi da li to može da ponovi.

Sveukupno, Novak je trenutno na magičnoj koti od 24 osvojena pehara na Grend slemovima, pošto je uzeo i tri Rolan Garosa, sedam Vimbldona i četiri US Opena.

A svetski bukmejkeri nikada više nisu verovali u Novaka u godini u kojoj će on napuniti ni manje ni više nego 37 godina!

I zaista, odavno se nije desilo da kvota na nekog tenisera na Grend slemu bude 2,00. A baš takav je slučaj ovoga puta sa Noletom. Jer verovali ili ne, ako biste uložili 1.000 dinara da će Đoković uzeti Australijan open, vratilo bi vam se 1.950.

Jer, kvota na Novaka iznosi svega 1,95, što će reći da je šansa oko 50% da će baš on poneti titulu!

Sasvim logično, iza njega se nalazi najveći takmac Karlitos Alkaraz sa kvotom 4,10 i nekih 21% šanse da dođe do trofeja.

Treći favorit je Janik Siner koji je imao brutalnu završnicu tekuće kalendarske godine sa kvotom 8,00 (oko 12% šanse za trofej), a prati ga Danil Medvedev sa kvotom 10,5 (9,5% verovatnoće).

Tu je i Rafael Nadal na kojeg kladionice veruju sa kvotom od 25 (svega oko 4% šanse), a svi ostali su dosta daleko, pa je tako na Aleksandera Zvereva kvota 35, na Holgera Runea 42, Bena Šeltona 56, Stefanosa Cicipasa 61, Kaspera Ruda 71…

Videćemo kako će se stvari odvijati, ali svi verujemo i navijamo za našeg Noleta.

(Telegraf.rs)