“Nekad i ruku pružim, plačem od sreće kad mi kupe hranu”: Muž je ostavio u trudnoći, prosi da prehrani decu

Region

Almina Talić (26) je samohrana majka koja živi u Jajcu * Stanuje u neuslovnom stanu kao podstanar

Almina Talić (26) je samohrana majka koja živi u Jajcu. Stanuje u neuslovnom stanu kao podstanar. Primorana je da prosi kako bi zaradila svojoj deci za hranu. Pokušavala je da se zaposli, ali joj ne uspeva da nađe posao. Almina je bila iskrena do kraja i ispričala svoju situaciju u kojoj se nalazi, a koja nije nimalo laka, navodi se u prilogu Jutjub kanala Srednja Bosna Danas.

Muž je ostavio kada je bila trudna sa sinom. Godinu i po dana on decu nije video, kad se dete rodilo tad ga je video, a jedva ga je i priznao, kaže. Neće ni da čuje ni da zna za njih.

Nedavno sam ga zvala, deca nisu imala šta da jedu, obećao je, slagao je i nije im ni doneo. To je njegova sramota. Ja ću se za svoju decu boriti na pošten način, kako znam i umem. Nekad i ruku pružim, zamolim narod, ne tražim ja nikakve pare, zaustavim nekog nepoznatog, gospođu, čoveka, objasnim svoju situaciju, oni mi kupe hrane, neki dan žena jedna, ne zna me, objasnila sam joj, odvela me u prodavnicu i rekla “biraj sebi šta hoćeš”, ja sam zaplakala od sreće, kupila nam je za 120 maraka svega. Teško mi je samo za ove kirije, što nemam svoj krov nad glavom, to me ubi. Jedina mi je želja da imam jednu sobicu i kupatilo sa svojom decom, da smo srećni, ja sam bogata, imam ovo dvoje dece. Da nema dobrog naroda, ja bi možda bila na ulici sa svojom deccom – objašnjava ona.

– Kiriju plaćam 200 maraka, bila je 150. Sreća, pa sam naletela na dobru ženu, pa kad nemam za kiriju, ona me sačeka, pet dana, 10, “Almina nemoj se sekirati, platićeš, ja tebi verujem”, bila sam joj dužna 1.000 maraka, čak pet meseci nisam platila. Ubile su me kirije, najgore mi je za kiriju.

– Gde god sam predala za neki pos’o dobijem odbijenicu. Idem ja radim, čistim, ima nekih par žena koje me zovnu telefonom, ali ja od njih ne tražim pare, ja njima očistim, sredim, one me odvedu u prodavnicu, kupe mi šta god ja hoću od hrane.

Kako kaže Almina, snalazi se, samo ne bi ukrala. “Sramota je ukrasti, nije sramota pitati”, smatra ona.

Pogledajte više u reportaži Jutjub kanala Srednja Bosna Danas:

(Telegraf.rs)