‘Upali su nam po noći na farmu i ubili tek rođenog magarčića…’

Region

U mjestu Sali na Dugom Otoku, u samom Parku prirode Telašćici, Sebastian Jagić (30) ima mini farmu magaraca. Magarica Šimica taman je izlegla malo pule da mu usred noći netko zavezao konop oko vrata…

Psihopat, što drugo da kažem! Kome je magarčić kriv, pita se Sebastian Jagić (30), vlasnik OPG-a na Dugom Otoku. Kada je u nedjelju rano ujutro došao na svoj posjed, dočekao ga je užasan prizor. Nepoznati počinitelj ubio je tek rođenog magarčića.

– Pule je bilo stare manje od 24 sata jer je dan prije moj brat bio dati magarcima jest i piti. Sve je bilo u redu. Šimica, tovarica je tek očekivala svoje mlado da ga donese na svijet – govori Sebastian. No, pod okriljem noći netko je zavezao konop oko vrata magarčiću starom tek nekoliko sati i vezao ga za majku.

– Zadarska policija u nedjelju prijepodne zaprimila je dojavu kako je vlasnik (30) na farmi magaraca u Salima, pronašao uginulo mlado magare-pule – objavili su iz policije koja je dodala kako je obavljen očevid te je u tijeku kriminalističko istraživanje jer je zlodjelo okarakterizirano kao kazneno djelo ubijanja ili mučenja životinja.

Na OPG-u živi četiri magarca, a vlasnik je u strahu da se zlodjelo ne ponovi. Nije mu jasno kome je palo na um vezati magarčića konopom oko vrata, i to namjerno, pa ga je majka vuka po oboru i ono se ugušilo.

– Na farmu sam došao u nedjelju u 10.30. Mislim da se pule mučilo jer je po svoj prilici ubijeno oko 1 sat u noći. Zvao sam policiju koja je obavila očevid te su i oni bili zgroženi monstruoznim djelom – rekao je Sebastian, te zamolio mještane ako išta znaju o mogućem počinitelju da barem anonimno jave policiji.

Za ubijanje ili mučenje životinje Kazneni zakon predviđa kaznu zatvora u trajanju do jedne godine.

24sata