Jelena Karleuša, najveća naprednjačka promašena investicija (a skupa je bila)

Region

Kako ekskluzivno saznaje portal Nova.rs, Jelena Karleuša je “izbačena” sa snimanja najnovije epizode Amidži šou-a na Pinku, gde je trebalo da gostuje sa predsednikom države Aleksandrom Vučićem. Skupa investicija vredna milion i po evra, koju je platio Telekom, a kako je ranije pisano u medijima – što je Karleuša izokola potvrdila – pretvorilo se u “promašenu investiciju”.

Prvobitan dogovor je bio da se kod voditelja Ognjena Amidžića pojave zajedno predsednik Srbije Aleksandar Vučić i pevačica Jelena Karleuša, ali je epizoda snimljena bez nje.

Na spisku podrške Srpskoj naprednoj stranci, među 2.000 potpisa, takođe nema imena Jelene Karleuše, dok se na spisku nalaze mnogo manje poznate javne ličnosti.

Razlog za ove promene je, kako saznaje naš portal iz krugova Srpske napredne stranke, taj što je Karleuša svojim javnim delovanjem nanela više štete rejtingu ove stranke nego koristi. Prema njihovim procenama, ulaganje u nju samo je spustilo rejting SNS.

Karleuša je tokom protekle dve godine drastično promenila svoj politički kurs. Od snažne opozicionarke, postala je estradna udarnička pesnica Srpske napredne stranke. Prva promena njenog narativa dogodila se nakon što je objavljeno da će nastupati na Trgu, za Novu godinu, 2021. godine.

Od tada, Jelena Karleuša je putem svojih društvenih mreža, ali i u izjavama koje je davala za medije – „minirala“ proteste, ali i neprestano hvalila predsednika države Aleksandra VUčića.

Postala je bliska saradnica i prijateljica Gorana Vesića, tadašnjeg zamenika gradonačelnika Beograda, te je zajedno sa njim promovisala vakcinisanje protiv koronavirusa, ali i policijske uniforme, a na kraju je zajedno sa njim i šetala Beogradu na kontramitingu SNS, nakon velikih protesta „Srbija protiv nasilja“ koji su se održavali nakon stravičnog masakara u osnovnoj školi u Beogradu u maju ove godine.

Tada je i gostovala u emisiji „Hit Tvit“, u trenutku kada je u drugoj emisiji – Utisku nedelje, gostovao otac jedne od ubijenih devojčica u pomenutom masakru.

Karleuša je pokušala da obesmisli proteste, relativizuje masovne pucnjave, a tvrdila je i da su nezavisni novinari „strani plaćenici“, te je neprestano hvalila predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Njena podrška, plaćena milion i po evra od državnog Telekoma – što je Karuša nekoliko puta demantovala, a onda i potvrdila govorćeči da je „Telekom sponzor i prijatelj“ njena dva albuma, objavljena u avgustu ove godine, pokazala se kao loša po Srpsku naprednu stranku.

Prema izvoru Nova.rs, ona nije ispunila očekivanja vladajuće partije, već je umesto simpatija za istu, donela prezir i pad rejtinga pred predstojeće izbore 17. decembra ove godine.

Zbog toga je odlučeno da Karleuša ne bude u istoj emisiji sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a nije se našla ni na spisku onih koji podržavaju stranku.

Ovaj fijasko i loša procena onih na vlasti, koji su računali na podršku pevačice i njenih fanova, građani su skupo platili.

Da je Karleuša „preterala“ u svojim napadima na opozicione političare ali i svoje kolege koji su glasno kritikovali vlast, svedoči veliki broj negativnih komentara javnosti. Većina je bila zgrožena Karleušinim prebrojavanjem krvnih zrnaca, onda kada je izjavila da Marinika Tepić ne može da utiče na kreiranje politike u Srbiji jer nije „čistokrvna Srpkinja“, ali i onda kada je oštro i vrlo nekulturno napadala glumce koji su kritikovali režim.

nova.rs