Studenti u Zagrebu poginuli od strujnog udara: ‘Michael i Jerko bili su vedri i pošteni dečki’

Region

Studente su pronašli mrtve na željezničkoj pruzi u blizini fakulteta na zagrebačkoj Trnavi..

Dvojica studenata Hrvatskih studija pronađena su mrtva na željezničkoj pruzi u blizini fakulteta na zagrebačkoj Trnavi. Kako neslužbeno doznaje Večernji List, obojica su poginula zbog strujnog udara kojeg su ondje pretrpjeli.

Policija je izvijestila da je utvrđen identitet jednog, radi se o muškoj osobi, hrvatskom državljaninu starosti 21 godinu. Obavljenim očevidom je utvrđeno da je smrt nastupila kao posljedica strujnog udara visokog napona kojim je opskrbljen kolosjek putem kontaktne mreže.

Podsjetimo, ranije su izvijestili da je je jučer, 17. ožujka u 7.25 sati na Maksimiru u Ulici kneza Branimira, na teretnim kolosijecima željezničkog kolodvora Zagreb-Borongaj, na tlu između četvrtog i petog kolosijeka, uz teretne vagone pronađeno tijelo muške osobe. Na tijelu nisu pronađeni tragovi koji bi upućivali da je smrt nastupila kao posljedica kaznenog djela. Po obavljenom očevidu tijelo je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku Zagreb radi utvrđivanja identiteta.

Hrvatski studiji objavili su fotografiju jednog od preminulih, Michaela Sušeca.

– Dekan Fakulteta hrvatskih studija obavještava da je izvrstan student I. godine kroatologije i filozofije i kulture Fakulteta hrvatskih studija, useljenik u Hrvatsku Nikola Michael Sušec tragično stradao u Zagrebu u srijedu 16. ožujka 2022. u 21. godini života. Rođen je u Eugenu, na zapadu savezne američke države Oregon 13. studenoga 2001. Završio je s izvrsnim uspjehom Katoličku srednju školu otaca marista u Eugenu (2016.–2020.) i upisao se na naš Fakultet kao pripadnik hrvatskoga iseljeništva u SAD-u u kvoti Hrvata izvan RH. U prvom semestru stekao je 34 boda po ECTS-u s prosječnom ocjenom 4,5. Pamtit ćemo njegov vedar lik, ljudskost, susretljivost, komunikativnost, srčanost i domoljublje. Fakultetska zajednica izražava sućut njegovu tati Josipu i majci Heidi Melindi. Nadnevak sprovoda objavit ćemo uskoro. Počivao u miru Božjem! -piše ispod objave.

Navodno je njegov kolega stradao kad ga je otišao tražiti.

– Danas, 18. ožujka iza 8 sati ujutro, zaprimljena je dojava da je na Maksimiru u Ulici kneza Branimira, na teretnim kolosijecima željezničkog kolodvora Zagreb-Borongaj pronađeno tijelo 22-godišnjaka. Dolaskom policijskih službenika na mjesto događaja, potvrđeni su navodi iz dojave te su Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke obavili očevid. Prema do sada prikupljenim informacijama, utvrđeno je kako je u društvu s još dvojicom mladića išao tražiti prijatelja koji je nestao dan ranije. Prilikom navedenog, dolaskom do mjesta događaja, 22-godišnjak se popeo na vagon i smrtno stradao. Obavljenim očevidom utvrđeno je da je smrt nastupila kao posljedica strujnog udara visokog napona. Tijelo je prevezeno na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku – javljaju iz policije.

– Dekan Fakulteta hrvatskih studija obavještava da je student II. godine povijesti i filozofije i kulture Fakulteta hrvatskih studija iz Komiže Jerko Kučić tragično stradao u Zagrebu u petak 18. ožujka 2022. u 23. godini života. Rođen je u Splitu u srijedu 14. srpnja 1999. Završio je srednju školu Antuna Matijaševića-Karamanea u Visu i godine 2019. upisao je dvopredmetni preddiplomski sveučilišni studij povijesti i filozofije i kulture. Pamtit ćemo njegovo poštenje, druželjubivost, optimizam i brižnost. Fakultetska zajednica izražava sućut njegovoj majci Danijeli. Nadnevak sprovoda objavit ćemo uskoro. Počivao u miru Božjem! – piše u objavi fakulteta.

24sata