“Ukrajina ponižava Rusiju

Svijet

“Ukrajina ponižava Rusiju

Britanski vojni stručnjak Michael Clarke, bivši direktor istraživačkog centra Royal United Services Institute, analizirao je situaciju u Ukrajini.

“Ukrajina ponižava Rusiju na bojnom polju i, prema mišljenju svijeta, briše s njima pod”, rekao je za BBC.

“Rusi čine gotovo svaku taktičku pogrešku koju je moguće napraviti. Izgledaju kao da su potpuno nepripremljeni, kao da nisu razmišljali o tome kako bi velika vojna akcija mogla izgledati”, dodao je.

“Ukrajinci odugovlače rusko napredovanje na svim područjima, pa čak i sada izvode prilično učinkovite protunapade. Rusi gube puno opreme i vojnika”, istaknuo je vojni stručnjak.

Clarke kaže da Ukrajina ima standardni sustav zapovijedanja i kontrole bojišta, koji je izgrađen uz pomoć zemalja NATO-a još 2014. godine. Napad na postrojenja za održavanje aviona u Lavovu jutros jasno pokazuje da “Rusi idu na infrastrukturu koja održava ukrajinske zrakoplove u zraku”, kaže Clarke.

Udar na grad na zapadu koji je samo 70 kilometara udaljen od poljske granice, također je, kaže vojni stručnjak, pokušaj plašenja Zapada da ne pomaže Ukrajincima kao što su do sada to činili.

n1