Majka ubice iz Dubone na prestaje da teroriše porodice žrtava: Mesecima podnosi prijave i lažno ih optužuje, brat ubijenog mladića dva puta bio na poligrafu

Region

B. B, majka Uroša Blažića koji je optužen da je počinio masakr u mestima Malo Orašje i Dubona, uznemirava porodice žrtava njenog sina tako što već mesecima podnosi neosnovane prijave protiv njih. Ovo je za portal Nova.rs potvrdio i advokat Stefan Stefanović koji zastupa porodice žrtava i objasnio da je sve počelo pre nekoliko meseci, kada je na ulici videla očeve žrtava iz Dubone i optužila ih da je ugrožavaju.

Zvuci rafalne paljbe u večernjim satima 4. maja ove godine zauvek su u crno zavili mesta Malo Orašje i Dubona u okolini Smedereva i Mladenovca. Uroš Blažić (21) je tada automatskom puškom ubio devetoro, a ranio 12, mahom mladih ljudi, a potom se taksijem odvezao u vikendicu svog ujaka gde se krio dok nije uhapšen.

Optužnica protiv Blažića je u međuvremenu podignuta, čime je napravljen prvi korak ka zakonskom rešvanju ovog slučaja. Međutim, porodice žrtava ni danas nemaju mira. Naime, kako je potvrđeno za portal Nova.rs, na meti majke Uroša Blažića su porodice stradalih, protiv kojih je do sada podnela na desetine prijava u policiji.

Advokat Stefan Stefanović, inače zastupnik porodica, potvrdio je ovu informaciju i ispričao za naš portal da se ovakvim ponašanjem samo nastavlja teror koji porodica ubice vrši godinama nad meštanima i da se prema svima odnose bahato i osiono.

„Uroš Blažić imao je i ranijih prijava, kada je jednom prilikom testerom prerezao ogradu. On i njegov otac su jednom čoveku pretili da će ga živog zakopati, tako da se može reći da se masakr dogodio usled nereagovanja države. Uroš je napao i policajca i tada je blago prošao, jeste bio maloletan, ali da je tada kažnjen ne bi se ovo dogodilo“, kazao je Stefanović.

Kako nam je objasnio sada su u pitanju nesonovane tvrdnje majke masovnog ubice, da je ugrožavaju rođaci ubijenih.

„Ta žena tvrdi da joj seku stabla šljiva, kako su joj otrovali kućne ljubimce, da su joj uradili nešto sa bunarom vode. Najčešće su joj na meti dvojica mladić D. M. i S. M, koji je nekoliko puta bio u policiji i davao izjave. Nema nikakvih dokaza i osnova da se pokreće krivična prijava“, objašnjava advokat.

Advokat Stefanović napominje da je u nekoliko meseci bilo više desetina prijava, koje su besmislene i neosnovane, bez ikakvih dokaza i da one predstavljaju direktnu zloupotrebu prava osobe da može da prijavi nekoga zbog dela koje je počinio.

„Mladić S. M. već je bio na poligrafu i to dva puta, da bi se utvrdila istina. Samim ovim ponašanjem B. B. je učinila krivično delo lažno prijavljivanje. Mi čekamo da reaguju tužilaštvo i policija u Mladenovcu na ovakvo ponašanje. Policija bi trebalo da joj sekrene pažnju, da nema smisla da se ovo nastavlja ili da policija pokrene postupak protiv nje. Ukoliko do toga ne dođe, mi ćemo podneti krivičnu prijavu zbog ovog krivičnog dela“, naglasio je Stefanović.

Kako je objasnio, smatraju da je porodica Blažić previše zaštićena posle masakra i da policija veoma brzo reaguje na većinu tih prijava i da saslušava rođake, a može da odbaci prijave jer su se pokazale kao nesonovane.

„Sve je počelo pre nekoliko meseci kada je B. B. na ulici naletela na očeve žrtava iz Dubone, dok su išli ka Višem javnom tužilaštvu u Smederevu. Videla ih je sa nekih stotinak metara i prijavila ih je da ugrožavaju njenu bezbednost. Od tog momenta su krenule njene zloupotrebe“, završio je advokat Stefan Stefanović.

Više javno tužilaštvo u Smederevu podiglo je 18. oktobra optužnicu protiv Blažića zbog masakra koji počinio u selim Dubona i Malo Orašje i njemu je za ovaj zločin zaprećena kazna do 20 godina, jer je u momentu kada je izvršio krivično delo imao manje od 21 godine. Na optužnici sa njim nalazi se i njegov otac, kao i ujak i rođak.nova.rs