“Mesi ispred Đokovića? Sada je stvarno dosta, Novak zaslužuje više poštovanja”

Zanimljivosti

Čuveni teniski sajt smatra da je Novak zaslužio da bude sportista godine

Čuveni njujorški magazin “Tajm” nedavno je proglasio Lionela Mesija za najboljeg sportistu 2023. godine, što je izazvalo određene polemike u javnosti!

Diskutabilno je da li je Mesi zaslužio ovo priznanje, pogotovo što se u objašnjenju najviše ističe da je, dolaskom u Inter iz Majamija, SAD pretvorio u fudbalsku zemlju.

Sajt “welovetennis.fr” smatra da nije zaslužio, odnosno da je Novak Đoković taj koji bi trebalo da ponese ovo laskavo priznanje. Tekstom koji su objavili, pokušali su da objasne i zašto.

– Kao i većina ljubitelja sporta, zaista volimo Lionela Mesija u našoj redakciji. Broj 10, šampion sveta sa Argentinom prvi put u karijeri pre godinu dana, u potpunosti zaslužuje pohvale. Ali postoje i granice za sve. I dok ga je čuveni časopis Tajm upravo proglasio za „sportistu 2023. godine“, još uvek imamo pravo da dovodimo u pitanje kredibilitet ove nagrade – stoji u tekstu i dodaje se:

– Bez upadanja u pro‐tenisku prizmu, ipak nam se čini da bi Novak Đoković u velikoj meri zaslužio ovo priznanje, posebno zbog samog naslova: „sportista godine“. Zaista, za razliku od argentinskog fudbalera koji je osvojio Svetsko prvenstvo u jednomesečnom takmičenju, Srbin je sa 36 godina igrao čak četiri grend slem finala 2023. godine i pobedio u tri u periodu …od januara do septembra!

Dalje se dodaje:

– Nećemo da ulazimo u teorije zavere i dovodimo u pitanje talenat Lionela Mesija, ali možemo da kažemo da Novak Đoković zaslužuje malo više poštovanja određene štampe za sve što postigne, iako je već sve osvojio više puta.

(Telegraf.rs)