Pogledajte neverovatan penal Saldanje za eliminaciju Zvezdine filijale: Niko nije ovo očekivao ovakav potez!

Region

Crno-beli posle penal serije prošli Grafičar za četvrtfinale Kupa

Fudbaleri Partizana poslednji su učesnici četvrtfinala Kupa Srbije, pošto su eliminisali Grafičar i to tek posle penal serije, u kojoj su crno-beli bili uspešniji sa 5:4 i posle prave drame zaustavili su Zvezdinu filijalu.

Posle regularnih 90 minuta bilo je 1:1. Grafičar je poveo u 64. minutu fenomenalnim golom Ajdara, dok je petnaestak minuta kasnije na 1:1 poravnao Dušan Jovanović, svojim prvencem u dresu crno-belih.

Partizan do kraja meča uprkos velikoj inicijativi nije uspeo da dođe do novog gola, posle čega je usledila penal serija.

Prvi penal je izveo Vladimir Petrović iz Grafičara i bio je uspešan, dok je kod Partizana precizan bio Bibars Natho, koji je poslao loptu pod prečku.

Potom je Aleksa Jovanović bio precizan u drugoj seriji za Grafičar, dok je podjednako siguran na drugoj strani bio Kristijan Belić.

Ipak, u trećoj seriji je Fratrović promašio, Jovanović ga je pročitao, pa je Partizan dobio veliku priliku. Aldo Kalulu je u narednoj seriji bio uspešan i doneo crno-belima prednost.

Potom su i Grafičar i Partizan bili sigurni, u poslednjoj seriji je i fudbaler Grafičara bio siguran, pa je Brazilac Saldanja dobio priliku u poslednjoj seriji da reši meč.

Saldanja je uzeo veliki zalet, zatim je pokušao da naglim stajanjem zbuni golmana Partizana, posle čega je usledila “panenka”, kojom je prevario čuvara mreže Grafičara i na neočekivan način izuzetno hladnokrvno doneo Partizanu plasman u četvrtfinale.

(Telegraf.rs)