Koliko će Grend slemova osvojiti Novak Đoković u 2024. godini? Evo kakve šanse mu daju svetske kladionice

Region

Najveća šansa, prema njihovom mišljenju je za dva trofeja

Najbolji svetski teniser, Novak Đoković ne prestaje da ruši rekorde. Trenutno se nalazi na 24 osvojena Grend slem trofeja. Ali zasigurno ne planira tu da stane i pred njim je 2024. godine u kojoj verujemo da možemo da očekujemo još pehara od maestralnog Noleta.

Mnogi se pitaju na kojoj će to cifri Novak uspeti da završi karijeru. Ove godine stigao je do tri trofeja, samo mu je van domašaja ostao Vimbldon, gde je izgubio do Karlitosa Alkaraza u velikom finalu u pet setova.

A kakve su i kolike šanse da Novak Đoković osvoji još neki Grend slem u narednoj godini? Svetske kladionice već su uspele da odrede verovatnoće za to da Nole dođe do trofeja i u kom broju.

Pre svega, postavljena je kvota da Novak neće uzeti niti jedan trofej i ona iznosi 3,50, odnosno oko 25,6. Ista šansa daje se i da će Đoković stići do jednog pehara tokom 2024. godine.

Ipak, najveća je prilika da će Novak Đoković tokom predstojeće kalendarske godine uspeti da osvoji dva Grend slema i na to se postavlja kvota od 3,25 sa malo više od 27,8% šanse za uspeh.

Tri Grend slema su nešto manje verovatna prema mišljenju kladionica iz čitavog sveta i na to je postavljena kvota 5,50 (oko 15,9% šanse), a ako mislite da će Nole uzeti kalendarski Grend slem i osvojiti sva četiri trofeja, na to se daje kvota 17 (5,1% šanse).

Naravno, navijaćemo za našeg najboljeg tenisera kroz celu godinu, a njegove mečeve moći ćete da ispratite sa nama na Telegraf Sportu i uz Telegraf Tip.

(Telegraf.rs)