Ovo je prava mala heroina: Una (9) iz Čačka donirala kosu za decu obolelu od raka

Region

Donirala je svoju kosu kako bi napravili perike

Da u deci, iako su mala, može da kuca veoma veliko i plemenito srce na najbolji način i na svom ličnom premeru pokazala je devetogodišnja Una Jovanović, učenica III razreda OŠ “Tanasko Rajić” u Čačku.

Sasvim slučajno su ona i njena majka čule da se kosa može donirati kako bi se za decu obolelu od raka napravile perike, i ova devojčica nije se nijednog trenutka razmišljala. Odlučila je da ošiša svoju dugu kosu i sve to donira.

Frizerka me je pitala da li želim, odmah sam rekla da. Moralo je minimalno 15 centimetara dužine da se ošiša i prihvatila sam. Ni najmanje mi nije bilo žao kose. Srećna sam što na taj način mogu bar malo da pomognem deci koja se bore sa teškom bolešću – rekla je Una za RINU.

Najveća podrška ovoj humanoj devojčici u ovoj akciji bila je majka Mirjana, koja ističe da je ponosna na odluku svoje kćerke koju je sama donela.

Ovaj Unin primer mogao bi da posluži kao motivacija devojčicama, ali i odraslim ženama koje skraćuju svoju kosu, da se takođe raspitaju kod svojih frizera i doniraju je kako bi se od prirodne kose napravile perike za osobe obolele od najtežih bolesti.

Lep i bitan gest, koji može izmamti osmeh na lice, jer mnogi koji se bore znaće da u toj borbi nisu sami.

(Telegraf.rs)