Mama pretraživala “načine za ubistvo” pre nego što je ubila troje dece: Ugušila ih trakom za vežbanje

Svijet

Ona je zadavila svoje troje dece, pa skočila kroz prozor na drugom spratu, ali je preživela

Majka iz Masačusetsa Lindzi Klensi pretraživala je “načine za ubistvo” pre nego što je zadavila troje dece ranije ove godine, otkrili su sudski dokumenti.

U njima se navodi da je Klensi koristila mobilni telefon i svoj dnevnik kako bi dokumentovala svoje mentalno zdravlje i svoja osećanja prema deci, navodi se u dokumentima. Pored toga, Klensi je beležila uzimanje lekova i pretraživala načine za ubistvo.

“To znači da je razumljivo zaključiti da je Klensi koristila sve formate i alate koje je imala, uključujući i tablet”, dodaje se u dokumentima, prenosi New York Post.

Klensi je navodno koristila trake za vežbanje da bi zadavila troje dece – Koru (5), Dosona (3) i osmomesečnog Kalana u januaru u porodičnom domu u Daksberiju.

Sudski dokumenti ne navode konkretna pretraživanja interneta, navodi list.

Klensi, čiji advokati kažu da je bolovala od postporođajne psihoze, skočila je kroz prozor na drugom spratu kuće nakon ubistva dece, ali je preživela.

U dokumentima se navodi da je njen dnevnik sadržao listu lekova i misli o samoubistvu.

Tužilaštvo je tvrdilo da je Klensi planirala ubistvo troje dece 24. januara, dok njena odbrana tvrdi da je patila od mentalne bolesti i da je uzimala previše lekova na recept.

Otada se nalazi u bolnici na lečenju.

(Telegraf.rs)