Otac odao dirljivu počast kćeri koja je preminula u dobi od 8 mjeseci

Svijet

Sprovod bebe Indi Gregory održan je u petak u katoličkoj katedrali u Nottinghamu. Njezin otac, Dean Gregory, odao je dirljivu počast svojoj kćeri koja je umrla 13. studenog u dobi od 8 mjeseci.

Preminula je od neizlječivog genetskog mitohondrijskog stanja nakon što su sudovi Ujedinjenog Kraljevstva odbili dopustiti da bude prebačena u Rim na eksperimentalno liječenje, unatoč tome što je talijanska vlada ponudila financiranje i dala joj državljanstvo.

Otac Dean odao je počast svojoj “lijepoj ratnici” i opisao je kao “ne samo lijepu”, već i “jaku i jedinstvenu”.

“Jednostavno sam znao, od početka, da je vrlo posebna”, rekao je.

“Bez obzira na to, nikada nisam mogao zamisliti kroz kakav ćemo put mi i Indi morati proći da bismo se borili za njezin život.

Nije se morala boriti samo protiv svojih zdravstvenih problema, morala se boriti i protiv sustava zbog kojeg je gotovo nemoguće pobijediti. Ipak, njezina je najslabija točka, njezini zdravstveni problemi, ono što je odlikovalo Indi kao pravu ratnicu.”

U tjednima koji su prethodili njezinoj smrti, njezini su roditelji vodili žestoku pravnu bitku protiv odluke liječnika da prekinu njezino liječenje. Sudovi su opetovano donosili presude protiv njih i konačno protiv njihove želje da odvedu Indi kući da umre.

“Snaga koju je imala bila je nevjerojatna”
“Snaga koju je imala za 8-mjesečno dijete bila je nevjerojatna. I to je jedan od razloga zašto bih učinio sve da Indi dobije priliku za život koja joj je uskraćena”, nastavio je gospodin Gregory.

“Morala se boriti da živi od prvog dana svog života. Čak sam bio spreman otići u jame pakla kako bih se borio i zaštitio Indi. Na neki način jesam, jer sam se sudski sustav osjećao kao da sam u paklu.

“Pa ipak, Indi je bila 8-mjesečna beba koja je imala moć dirnuti srca milijuna ljudi diljem svijeta.

Zapravo, siguran sam da je Indi jednako ponosna kao i ja zbog nevjerojatne podrške i ljubavi koju su pokazali talijanska vlada, talijanska premijerka i talijanski narod. Čvrsto vjerujem da su oni bili Indini anđeli čuvari tijekom pravne bitke za spas nju.”

Talijanska premijerka Giorgia Meloni poslala je pismo sućuti njezinoj obitelji na dan sprovoda, nazvavši Indi “malom lavicom” i poručivši da će sjećanje na nju “živjeti”.

Iako je Indiin život opisala kao “prekratak”, rekla je da je bio “dovoljno dug da vaša kći podsjeti ljude posvuda da je svaki život, svaki pojedini život, koliko god nesavršen svijetu izgledao, blago koje treba njegovati”.

“Od danas ona više neće biti u vašim rukama i više nećete moći biti očarani njezinim osmijehom, ali Indi će živjeti, jer, kako nas je [talijanska katolička govornica] Chiara Corbella Petrillo naučila, mi se rađamo. i nikada nećemo umrijeti”, napisala je.

Papa Franjo također je poslao poruku sućuti u kojoj je rekao da se “pridružuje okupljenima u zahvali Svemogućem Bogu za dar njezinog prekratkog života”.

novizivot.net