Britanija okrunila novog kralja i kraljicu: Večer prije proveli su na svom najdražem mjestu…

Svijet

Odlučili su petak navečer provesti u svojoj omiljenoj rezidenciji u Londonu umjesto u sjedištu monarhije, Buckinghamskoj palači

Britanski kralj Charles III. (74) i kraljica Camilla (75) su noć prije subotnje krunidbe proveli zajedno večerajući u kraljevskoj rezidenciji Clarence House.

POGLEDAJTE VIDEO: RASKOŠ I GLAMUR NA PUTU DO BUCKINGHAMSKE PALAČE

Kralj i kraljica ostali su u petak u svojoj omiljenoj rezidenciji u Londonu dok su se pripremali za značajan zadatak koji je pred njima. Nisu bili u sjedištu monarhije, Buckinghamskoj palači.

Par je cijeli dan u Engleskoj u fokusu zbog prve britanske krunidbe u zadnjih 70 godina, koju je vjerno pratila globalna milijunska publika.

Charles se u Clarence House, bivši dom svoje majke, kraljice Elizabete II., uselio 2003. godine. Rezidencija je građena između 1825. i 1827. prema nacrtima arhitekta Johna Nasha, a omiljeno je boravište kraljevskog para i njihov je dom 20 godina.

Uvelike je obnovljena i preuređena prema njihovom ukusu, a sadrži mnoge primjerke iz kraljeve zbirke umjetnina i mnoštvo obiteljskih fotografija. Nalazi se nedaleko od Buckinghamske palače, a pored nje je palača St. James.

Vrt rezidencije proteže se na otprilike 2 000 četvornih metara, a ispunjen je lavandom i sadrži sunčani sat u spomen na kraljicu majku. Zelena površina je tamo od 16. stoljeća otkako je ograđeni vrt napravljen za engleskog kralja Henrika VIII. i njegovu obitelj.

24sata