“Sestra mi je donirala matericu, fali mi još 30.000 evra da budem majka”: Tijana se lavovski bori za potomstvo

Region

Tijana kaže da je osetila neverovatnu emociju kada je čula sestrin predlog

Nakon dugogodišnji zdravstvenih problema Tijani Aničić iz Užica odstranjena je materica ali njena želja da se ostvari kao majka bila je jača od zakona prirode. Odlučila se za transplataciju materice u čemu dobila maksimalnu podršku doktora Miloša Milenkovića koji je ohrabrio rečima da je odličan kandidat za to, prenosi Infoliga.

– Ta sreća kad sam izašla… Kao da sam dobila sedmicu na lotou. Rekao nam je da treba da se nađe donor, da treba da se poklopi sa mnom, da bude A pozitivna krvna grupa, da je imala barem jedan porođaj i da ima bar do 40-50 godina – priča Tijana.

Da bi ostvarila životnu želju Tijani je potrebno 50.000 evra za transplataciju, ali prvi korak bio je naći odgovarajućeg donora, a onda se njena sestra Milica, bez razmišljana, odlučila na taj korak.

– Bio je dovoljan samo jedan telefonski poziv sa njene strane. Pričale smo nešto neobavezno, pa sam je upitala šta se dešava i kakav je proces lečenja, a ona mi je rekla da traži donora. Ja sam je odmah upitala da li je moguće da traži nekog drugog, a da to nisam ja, njena sestra. Usledio je tajac, a onda plač – priča njena sestra.

Tijana kaže da je osetila neverovatnu emociju kada je čula sestrin predlog.

– Rekla je da će se naljutiti na mene ako ne bude moj donor. Odmah sam se rasplakala, evo i sad mi se plače. Doktor ju je pregledao, rekao da je sve u redu i da može da bude moj donor – kaže Tijana jedva zadržavajući suze.

Tijanine drugarice pokrenule su niz humanitarnih akcija u Užicu i do sada je prikupljeno 20.000 evra. Neophodno je još 30.000 kako bi Tijana dobila novu matericu i šansu da postane majka.

– Bog mi je oduzeo nešto, ali mi je raskrčio put u nečemu drugom da uspem i da se ostvarim kao majka, što mi je najbitijie od svega – navodi ona.

Transplatacija će se obaviti u Crnoj Gori, 8. Marta, na Dan žena. Svi su uz Tijanu, a za sada jedina javna ličnost koja je na svom instragram nalogu podržala lavovsku Tijaninu borbu za potomostvo je Svetlana Ceca Raznatović.

Račun na koji možete uplatiti donaciju je:

200-131732783-43 (Poštanska štedionica)

(Telegraf.rs)