Emina iz ‘Supertalenta’: Počela sam iz dosade, a za jednu točku mi treba i po nekoliko mjeseci

Zanimljivosti

Trbuhozborstvo koje joj je donijelo Zlatni gumb počela je vježbati iz čiste dosade

Nisam mogla niti sanjati da ću toliko zapanjiti žiri, jer oni su vidjeli sve i svašta na pozornici u zadnjih deset sezona, govori nam Emina Bajtarević, koja se u nedjelju, nakon četiri godine, ponovno popela na binu ”Supertalenta”. No ovaj put s talentom koji žiri i gledatelji dosad još nisu vidjeli.

Bajtarević je 2019. godine pjevala, a sad je zbog vještine u trbuhozborstvu i pjevanju bez pomicanja usta osvojila žiri, gledatelje i Zlatni gumb.

– Lutak Deda je pjevao bez ikakvih problema – smije se Emina i dodaje kako joj je tijekom izvedbe bilo najvažnije ostati fokusirana bez obzira na emocije koje je držala u sebi: “Mislim da se vidjelo na meni koliko sam se opustila tek onda kad je Deda stisnuo gumb uz pomoć voditelja Frane i Igora”.

ako se tehnika trbuhozborstva uči godinama, Emina točku s lutkama vježba po nekoliko mjeseci. Talent zbog kojeg je osvojila Zlatni gumb počela je vježbati iz čiste dosade.

– Krenulo je iz dosade, uz lutku šišmiša i pjesmu ‘The Prayer’ u izvedbi Celine Dion i Andrea Bocellija. Primijetila sam da postoji potencijal. Šišmiš je pjevao operni, muški vokal, a kasnije je taj glas postao Dedin – kaže nam Emina.

Vjeruje da su joj u brzom usavršavanju trbuhozborstva najviše pomogle godine pjevanja.

– Imam istreniranu dijafragmu s kojom mogu držati visoke i duge tonove bez da se to vidi. Svaka točka je jedinstvena, svaka nova pjesma koju učim zahtijeva drugačije vježbe i prilagodbe – objašnjava Emina.

S deset godina joj je dijagnosticirana trostruka skolioza, zbog koje nosi plastični korzet.

– Prihvatila sam sebe takvu kakva jesam. Imam život i maksimalno ću ga iskoristiti. Skolioza kod djevojčica je česti deformitet, a mnogi ga otpišu kao nešto što će se riješiti samo od sebe. Moj savjet je što prije to rješavati s adekvatnim ortopedima – govori nam i šali se kako je dobro što nikad nije imala ambicije baviti se sportom.

Lutka Dedu izabrala je zbog mame, koja joj je najbolja prijateljica. Kaže da je on ogledalo njihova odnosa.

– Nas dvije se uvijek šalimo o zdravlju, muzici, školi, budućnosti, prošlosti – smije se Emina.

Uz nastupe s lutkama. Emina radi na pisanju romana i radu na glazbenom albumu.

– No moj najveći talent je stvaranje prijateljstva putem muzike – rekla je za kraj.

24sata