Plus size influencerica traži da se i hoteli prilagode pretilim ljudima: Hodnici moraju biti širi

Zanimljivosti

Traži da hoteli stave rukohvate na bazenima i čvršće stolice kako bi se krupniji gosti mogli u miru odmarati. Želi i čvršće krevete, kućne ogrtače veličine do 6 XL, šire hodnike i dizala…

Nakon što je početkom godine zabezeknula javnost izjavom kako bi se zračni prijevoznici trebali više prilagođavati ekstremno pretilim ljudima, i ne naplaćivati im dva sjedala kad zbog nagomilanih kilograma ne stanu u jedno, Jaelynn Chaney (26) iz Vancouvera u Kanadi sad je otišla korak dalje.

Sad zahtijeva da se i hoteli prilagode ljudima poput nje.

– Želim da dizala i hodnici budu prostraniji kako bi se omogućilo lako kretanje plus size osobama i onima koji koriste pokretne uređaje – rekla je.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jaelynn Chaney (@jaebaeproductions)

Također, želi da hoteli podignu WC sjedala i svaku sobu opreme ručnim tušem da bi ljudi krupnijeg tijela mogli s lakoćom koristiti sadržaje. Traži da stave rukohvate na bazenima i čvršće stolice kako bi se krupniji gosti mogli u miru odmarati. Želi i čvršće krevete, kućne ogrtače veličine do 6 XL i veće ručnike.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jaelynn Chaney (@jaebaeproductions)

Njezini su prijedlozi dočekani s raznolikim komentarima. Jedni su napisali ‘da je podržavaju 100 posto’, no drugi realnije gledaju na sve to.

– Tražiš da se sve te stvari promijene, a odbijaš promijeniti samu sebe – prokomentirao je netko, prenosi Daily Mail.

Pokrenula je peticiju vezanu za zrakoplove
– Plus size putnicima zrakoplovni prijevoznici trebali bi osigurati dodatno besplatno sjedalo. Ili dva, tri. Ovisi o njihovoj veličini. Tako bi putnicima bilo ugodno – kaže ova, kako sama sebe zove, plus size travel influencerica. Osim toga, smatra da bi pretili putnici trebali imati pravo na prioritetno ukrcavanje te kako bi i zahod u zrakoplovu morao biti prilagođeniji njima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jaelynn Chaney (@jaebaeproductions)

U travnju ove godine je pokrenula peticiju na tu temu, skupila nekih 4300 potpisa i poslala je američkoj Saveznoj upravi za zrakoplovstvo sa zahtjevom da ‘zaštiti plus size putnike te letenje u zrakoplovu učini udobnim i pristupačnim za sve’.

Kaže da ona i njezin zaručnik često nailaze na neugodnosti zbog krupnije građe.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jaelynn Chaney (@jaebaeproductions)

Zbog avioprijevoznika ne mogu obavljati svoj posao kako treba, a nisam jedina – rekla je, no nije spomenula da u zrakoplovima već postoje puno veća, udobnija sjedala, no ona koštaju više jer se nalaze u poslovnoj ili 1. klasi.

24sata