Šta je svedočenje hrabre glumice Milene Radulović otkrilo o Miki Aleksiću kom se sudi za napastvovanje polaznica škole glume

Region

Potresno svedočenje hrabre mlade glumice Milene Radulović, u postupku koji se vodi protiv vlasnika škole glume “Stvar srca” Miroslava Mike Aleksića zbog silovanja i polnog uznemiravanja polaznica od kojih su neke bile maloletne, na površinu je iznedrilo nove detalje o tome kakav je predator Aleksić bio, a koji do sada nisu bili poznati široj javnosti. Jedan od njih svakako jeste i to da su Aleksićeve žrtve, po svemu sudeći, pored svega trpele i fizičko nasilje.

Suđenje Miroslavu Miki Aleksiću nastavljeno je u utorak pred Višim sudom u Beogradu svedočenjem još jedne njegove žrtve – glumice Milene Radulović, koja je prva prijavila Aleksića i ohrabrila druge devojke i žene da isto učine.

Batine
Milenino potresno svedočenje ostavilo je u šoku celu sudnicu, osim kada je reč o okrivljenom i njegovim advokatima, koji su se sve vreme neprimereno ponašali. Međutim, svakako gore od odustva elemenatrnog vaspitanja, u sudnici su se mogli čuti i stravični detalji pakla kroz koji su polaznice prolazile. Govorići o prvom putu kada je Aleksić na nju nasrnuo, Radulovićeva je ispričala kako je i fizički bio agresivan prema njima.

Tako je, govoreći o jednoj situaciji, Radulovićeva ispričala kako ju je jednom prilikom pred grupom polaznika škole gluma Aleksić istukao.

“Kada mi se to prvi put dogodilo bila sam u šoku, nisam mogla da objasnim sebi, pokušala sam da objasnim da je to bio neki test. Kada me je dodirivao bila sam uplašena, osećaj takve izdaje. Čovek kojem sam verovala je učinio nešto tako bolno, mislila sam da me kažnjava, osećala sam se prljavo. Posle su usledile pretnje koje je prijatnim tonom provlačio. Tukao me je, udarila sam glavu u ormar, to su svi videli. Šamarao me je, svi su tapšali nakon toga misleći da je vežba”, ispričala je Radulovićeva.

Poverenje
Govoreći o tome kako se osećala krivom jer nije ranije prijavila zlostavljača, zbog čega su u njegove kandže dospele polaznice škole koje su je pohađale nakon Radulovićeve, kazala je kako je jedan od motiva da podnese prijavu protiv njega bila i bezbednost drugih devojaka.

“Kada su me pozvale T. Đ. i M. Đ. i ispričale svoju priču, tada sam odlučila da sam spremna da o svemu progovorim. Decembra, pre podnošenja prijave, rekla sam da ne mogu da ćutim i da se osećam krivo što ništa dosad nisam uradila”, rekla je Radulovićeva.

Zatim je opisala i kako je bila uverena da kada počne drugo polugodište, Aleksić će se ustremiti na druge devojčice i devojke.

Tada sam imala želju da ne počne drugo polugodište u školi jer sam znala da Mika ima grupu od pet, šest devojaka. Znala sam da je radnje radio u kasnijem periodu, u drugom polugodištu. Bila sam sigurna da će tri od šest devojaka da pretrpe neki vidi uznemiravanja“, rekla je hrabra glumica.

Po svemu sudeći, Aleksić je prvo polugodište koristio kako bi se približio polaznicama, postajao čovek od poverenja i autoriteta, a onda kada bi i počele da se osećaju sigurno, Aleksić bi to koristio kako bi ih napastvovao.

Manipulacija
Jedna od metoda kojima se Aleksić služio kako bi od škole napravio teren na kom gospodari samo on, prema svedočenjima žrtava, jeste udaljavanje roditelja od dece i želja da se u njihove časove glume ne mešaju. Potom bi poziciju jedine odrasle osobe u njihovom okruženju koja pritom uživa veliki autoritet, koristio na lukav i perfidan način.

ako je recimo Radulovićevoj, kako je ispričala, govorio da će ukoliko neko sazna šta joj je uradio, ostati bez svega. Govorio bi joj da će to biti velika sramota, da prijatelji iz škole neće hteti da se druže sa njom.

“A oni su mi u tom momentu značili sve. I na taj način stavio mi je do znanja da ima potpunu kontrolu nad svim”, kazala je Radulovićeva. Kako je ranije pojasnila Aleksićava manipulacija išla je ka tome da usadi ogroman osećaj odgovornosti, saučesništva, krivice.

Silovanje i polno uznemiravanje
Aleksić je optužen za četiri krivična dela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja, od čega su dva takođe kvalifikovana u produženom trajanju.

Njega je prva za seksualno zlostavljanje prijavila upravo glumica Milena Radulović, a ubrzo se optužbama protiv njega pridružila Iva Ilinčić, pa i druge devojke. Neke od njegovih žrtava, u trenutku izvršenja ovog krivično dela, bile su maloletne.

nova.rs