Poršeom udario sina Danisa Tanovića: Benjaminu Spahoviću prijeti kazna od pet godina zatvora

Region

Poršeom udario sina Danisa Tanovića: Benjaminu Spahoviću prijeti kazna od pet godina zatvora

Vještak tvrdi da je Spahović vozio 70 kilometara na sat

Benjamin Spahović, koji je u petak Poršeom izazvao saobraćajnu nesreću na Drveniji, gdje je udario 17-godišnjeg Orhana Tanovića, sina proslavljenog bh. reditelja Danisa Tanovića, i nanio mu teške povrede, prebačen je u S-odjel Kaznenopopravnog zavoda (KPZ) Sarajevo.

Soahoviću se na teret stavlja teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja iz člana 336. stav 1. KZFBiH, za koje je predviđena kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina.

Više razloga
Općinski sud Sarajevo prihvatio je prijedlog Tužilaštva Kantona Sarajevo (KS) i odredio jednomjesečni pritvor za Benjamina Spahovića. Mjera pritvora je zatražena zbog opasnosti od bijega, utjecaja na svjedoke te ponavljanja krivičnog djela.

Spahović je na licu mjesta uhapšen, tačnije 12. februara u 1.40 sati. Automobil Porsche, kojim je Benjamin Spahović udario 17-godišnjaka, nalazi se na depou Ministarstva unutrašnjih poslova KS radi vještačenja i na njemu su vidljiva oštećenje od udara u pješaka.

Sin Danisa Tanovića je, kako je iz policije navedeno, zadobio teške povrede opasne po život, zbog čega je zadržan na Odjelu za neurohirurgiju KCUS-a.

Povreda glave
Prema prvim informacijama, riječ je o teškoj povredi glave. Više informacija o zdravstvenom stanju tinejdžera nije dostupno, a do okončanja ovog izdanja „Dnevnog avaza“ nismo dobili odgovor iz Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Odmah nakon hapšenja iz MUP-a KS saopćeno je da Spahović nije bio pod utjecajem alkohola ni narkotika. Kako saznajemo, vještak je utvrdio da se Spahović kretao nedozvoljenom brzinom od 70 kilometara na sat kada je udario 17-godišnjaka.

avaz.ba