Đoković presekao: Doneo najvažniju odluku ove godine, zna šta mu je potrebno da odbrani svetski tron

Showbizz

Novak Đoković je objavio gde će igrati do kraja 2023. godine.

Srpski teniser je imao jednu od najboljih sezona u karijeri sa osvojena tri grend slem trofeja, jedino je ostao bez Vimbldona, ali je i na travi igrao finale.

U ovom trenutku ima veliku prednost u odnosu na Karlosa Alkaraza (3.260 bodova), ali to ne znači da mu je prvo mesto na kraju godine garantovano.

Sedam puta je sezonu završavao na prvom mestu, a sada ima dosta neugodan zadatak kako bi ostao na vrhu po osmi put.

Srpski teniser je objavio da će igrati turnir u Parizu od 30. oktobra, što će mu ujedno biti i prvi turnir nakon dubl meča u Dejvis kupu. Novak ovde brani 600 bodova jer je prošle godine bolji od njega u finalu bio Holger Rune.

Zatim sledi kraća pauza, a onda i Završni masters u Torinu koji je na programu od 12. do 19. novembra. Ovde Đoković brani čak 1.500 bodova. I sezonu je odlučio da završi još kasnije nego prošle godine, pa će od 21. do 26. novembra sa Srbijom pokušati da odbrani Dejvis kup.

To znači da će Đoković ostati bez 750 bodova (250 za titulu u Tel Avivu i 500 za titulu u Astani), pa će morati da odbrani veliki broj bodova kako bi ostao na vrhu. U međuvremenu Alkaraz brani tek 360 bodova i uz to planira da igra masters u Kini.

Još jednom bi Završni masters mogao da odluči ko će završiti godinu na prvom mestu, baš ono čemu su se nadali svi navijači.

nova.rs