Kako znati da je partner „prava osoba“ za vas? Ovih 10 znakova će vam to pokazati

Zanimljivosti

Kako možete znati da je partner „prava osoba“ za vas? Dok neki jednostavno „znaju“, drugi su rekli da je bilo znakova koji su im to pokazali…

Evo nekih savjeta o spojevima koje smo otkrili tako što smo pitali brojne parove.

Reakcija naših najbližih
Tako je razočaravajuće kada pronađemo nekoga – a naši prijatelji i obitelj su u najboljem slučaju mlaki u prihvaćanju te osobe. Kada ljudi koji vas najbolje poznaju u potpunosti podržavaju vaš odnos, oni će vam to reći. I vjerojatno ćete znati da je ta osoba dobra za vas… i može biti ona „prava“.

Poštujete se i divite jedno drugom
Naš voljeni bi trebali biti naši najveći navijači. Oni vide najbolje u nama, cijeneći i fokusirajući se na naše dobre osobine. Ako ste s nekim tko vas poštuje duboko kao jedinstvenog pojedinca, to je kritična komponenta za zdrav odnos.

Znaju što vas čini sretnim
Ako je vaš partner svjestan i dovoljno pronicav da zna kako razvedriti vaše raspoloženje nakon vrlo dugog dana, to znači da vas razumije prilično dobro (i obraća pozornost također!). Mi smo u konačnici svi odgovorni za vlastitu sreću, ali je utješno znati da ste s nekim tko promatra kada ćete malo trebati biti pogurani da bi bili sretni – i točno zna što učiniti.

Dobro upravljaju sukobom i stresnim situacijama
Jedna žena mi je rekla kako je znala da je tip „pravi“ tako što je proveo cijeli vikend pomažući joj očistiti tetinu kuću (koja je imala dabrov sindrom i uz to bolovala od demencije). Nije imao ni jedan prigovor ili kritiku, i proveo je sate pomažući joj na bilo koji način na koji je mogao. Čak je bio u stanju poboljšati situaciju, i jednostavno se sa potencijalno iscrpljujućim i teškim iskustvom nosio sa zrelošću i strpljenjem. Imati nekoga na svojoj strani tko je dovoljno mudar da se prilagodi situacije neprocjenjivo.

Mala količina drame
Ako dijelite vrijednosti i opću kompatibilnost, stvari bi trebale teći prilično ravnomjerno. To je način na koji bi zdrav odnos trebao ići… i znak da se odlično podudarate. Ako postoji stalna borba ili nesuglasice tijekom duljeg vremenskog razdoblja, morate se zapitati: „Je li to ono na što želim trošiti svoju energiju ostatak mog života?“

Oni vas potiču biti najbolja verzija sebe
Kada netko dođe tko stvarno vjeruje u vas i potiče vas da pucate na visoko, to je znak da oni nisu samo prekrasni – nego i veliki partneri. Svima nam može dobro doći neka pozitivna podrška, a imati ju u vašem odnosu je kao otkrivanje rijetkog dragog kamena.

Ugodno se osjećate biti ono što jeste
Pitali smo čovjeka koji je znao da je njegova žena prava… i rekao je kako mu je baka dala mudar savjet: „Čim upoznaš djevojku koja vozi bicikl, oženi ju.“ Najveći smisao ovog je da i muškarci i žene vole biti s nekim tko može popustiti njihove kočnice, biti autentičan i otkriti tko oni zaista jesu. Nema igre i pretvaranja. I oni su spremni voziti bicikl – i ne izgledati savršeno na tom prvom spoju!

Čuvaju vam leđa
Život može postati dramatičan s vremena na vrijeme – koliko god bismo to htjeli izbjeći. Je li vaš partner nepokolebljiv u tome da vas podržava? Je li tu da vam pomogne da se prestrojite–bez obzira radi li se o lošem danu ili nečem daleko ozbiljnijem? Sluša li vas bez presude (ili kritike) kada vam je potrebno da vas netko sasluša? Onda ste vrlo blagoslovljeni.

Dijelite životne prioritete i vrijednosti
Ona možda voli vaniliju, dok vi volite jagodu, i to je u redu. Ali kada je riječ o temeljnim vjerovanjima, lijepa je stvar kada ste na istom. Cijenite li visoko stvari poput poštenja, velikodušnosti, zdravlja, obitelji i ljubaznosti prema drugima? Onda ste na pravom putu.

Imaju vlastite „stvari“ – i ne očekuju od vas riješiti svoje probleme
Svi imamo teret loji vučemo iz prošlosti. Spremnost da se s njim suočimo, radimo na njemu, prihvatimo ga i ne bojimo se potražiti način kako se poboljšati je vrlo poželjna osobina kod partnera. Takva osoba zna da je odgovorna za svoje izbore – i ne očekuje da ih vi ispravite ili popunite.

Izvor: EHarmony/Christian Post; Prijevod: Blaženka Š. novizivot.net