Ana iz Zagreba vikala na muža jer ne zarađuje, on uplašen pozvao policiju. Uhićena je

Region

46-GODIŠNJA Zagrepčanka Ana u lipnju je uhićena jer je počinila psihičko i fizičko nasilje prema mužu, dvije godine mlađem Ivanu. Prema presudi, ona je u lipnju oko 22.15 u stanu u Zagrebu počinila psihičko i fizičko nasilje u obitelji nad suprugom, i to zbog nesuglasica oko financijske situacije.

Ana, kako se navodi, mjesečno zarađuje 1600 eura, a njezin suprug gotovo ništa.

Vrijeđala ga je riječima “govno jedno, bezvrijedan si, nitko si i ništa, ne bi postojao bez mene”. Nakon toga uhvatila ga je za stražnji dio kratke majice koju je nosio te ju poderala, piše Danica.hr.

Suprug zvao policiju
U presudi se dodaje da je to kod Ivana izazvalo osjećaj straha i uznemirenosti te povredu dostojanstva. Presuda je donesena prošlog tjedna.

Suprug je, kako navode, odmah nakon napada nazvao policiju koja je Anu iste noći uhitila te je dva dana provela iza policijskih rešetaka. Osuđena je na 200 eura kazne plus 40 eura prekršajnih troškova. No, od kazne joj se oduzima 80 eura jer je dva dana bila u pritvoru.

Sutkinja je Ani izrekla i tromjesečnu zaštitnu mjeru zabrane približavanja i kontakta sa suprugom, što znači da se mora iseliti iz stana. Presuda je pravomoćna jer su se svi odrekli prava na žalbu.

index.hr