JOŠ PAMTIM KAKO JE GLEDAO ZA MNOM: Pokojni suprug Snežane Đurišić predosjetio je smrt

Region

Nakon iznenadne smrti supruga Slobodana Gvizdenovića sa kojim je brak Snežane Đurišić trajao punih 36 godina, pjevačica je imala sreće da po drugi put spozna ljubav te godinama uživa u emotivnoj vezi sa ugledim beogradskim ginekologom Vanjom Miloševićem.

Iako svoju privatnost ona pretjerano ne eksponira, jedna tajna iz njene prošlosti iznenadila je mnoge.

Naime, pjevačica koja je veliku popularnost već stekla pod prepoznatljivim prezimenom, prilikom stupanja u brak sa Slobodanom odlučila je da se drži tradicije i kulturoloških normi, te je od supruga preuzela prezime i u dokumentima je zvanično Gvozdenović.

-Iako sam u to vrijeme već bila popularna pjevačica, nisam željela da se razlikujem od ostatka svoje porodice i bez mnogo razmišljanja uzela sam muževljevo prezime. Međutim, publika me je već znala kao Snežanu Đurišić i na estradi se još tako prezivam – rekla je svojevremeno folk diva koja se za Slobodana udala 1977. godine.

Brak Snežane Đurišić sa bivšim harmonikašem potrajao je sve do njegove smrti 2013.godine, a kao plod ljubavi dobili su kćerku Maju i sina Marka za koje je pjevačica rekla da su joj u trenucima najveće tuge bili ogromna podrška i snaga.

-Surovo je kako je sve ispalo. Dovezao me je do sale gdje je trebalo da pjevam, još pamtim kako je gledao za mnom. Kao da je znao šta će se desiti. Rekao je: “Javi se” i više ga nisam vidjela. Da stvar bude još surovija, i naša djeca su u tom trenutku bila na nekoj svadbi. Samo večer prije tragedije iz čista mira mi je rekao da ako sve ide redom, a trebalo bi, on kao stariji treba prvi da ode s ovog svijeta, pa da mu ja obećam da neću prestati da pjevam. Sutra uvečer ga nije bilo. Sigurna sam da je predosjetio šta će se desiti. Djeca su mi tada toliko pomogla, da mislim da toga nisu ni svjesni. Koliko su u stanju da nam život zaviju u strah i konstantnu brigu, toliko nam kroz ljubav pruže snagu u trenucima najveće slabosti -ispričala je jednom prilikom Snežana.

(Express/Kurir)