“Siniša u srcu”: Sahrana velikog Mihe tema dana u Italiji, mediji odali počast legendi

Crna hronika

Naslovne strane i duplerice glavnih sportskih medija posvećene su sahrani Siniše Mihajlovića

Proslavljeni fudbaler i trener Siniša Mihajlović (54) izgubio je najvažniju životnu bitku, a ovog ponedeljka u baziliki “Santa Maria degli Angeli e dei Martiri” u Rimu održan je pomen za sportskog velikana, posle kojeg je sahranjen na groblju Del Verano.

Vest o smrti Mihajlovića potresla je Srbiju, ali i Italiju i svet. Tako je u Italiji, zemlju u kojoj je proveo najveći deo karijere ispraćaj fudbalskog velikana jedna od glavnih sportskih tema.

Corrierre dello Sport je na naslovnoj strani objavio Mihinu fotografiju uz naslov: “Sinisa nel cuore”. Da Mihajlović zaista jeste u srcu Italijana objasnili su na prvim stranama. Uz potresne fotografije Dekija Stankovića, Mihinog velikog prijatelja, u prvom planu je i Roberto Manćini. Njih dvojica nosili su kovčeg preminulog.

Takođe, naglasili su da je veliki broj ljudi došao na pomen, a neki od njih su Frančesko Toti, Ćiro Imobile, Jugović, Pankaro, Markeđani i mnogi drugi. Uz to, naglašeno je da su i delegacije brojnih klubova bile na pomenu, kao i to da je Siniša ispraćen od strane navijača uz aplauz i dimne efekte.

Corrierre tek na sledećim stranama donosi nove priče o Leu Mesiju, Argentini i Mundijalu u Kataru, kao i vesti o bolesti Vijalija i zainteresovanosti premijerligaša za transfer Vlahovića.

Sa druge strane, Gazzetta dello Sport u jednom malom delu naslovne strane pominje Mihajlovićevu sahranu, a na stranama 16 i 17 donosi naslov: “Siniša, šampion svih”.

Izuzev izveštaja sa lica mesta, uz fotografije porodice, Stankovića i Manćinija, Gazzetta objavljuje i izjave predsednika Torina, Urbana Kaira o Mihi o njihovom prijateljstvu.

Pored toga, oni donose tekstove o Mundijalu i Mesiju, ali i o Teodosiću. U jednom delu, daje se i kraća vest o dolasku Kampaca u Zvezdu.

(Telegraf.rs)