Lukas zverski mučio i UBIO dvogodišnjeg dečaka da bi se OSVETIO njegovoj majci: “Voleo ga je kao što svako dete voli svog TATU”

Crna hronika

Da li mržnja prema nekome može da bude jača od ljubavi prema sopstvenom detetu? I želja za osvetom da pomuti razum toliko da presudite nedužnom dvogodišnjem biću, svojoj “krvi i mesu”? Upravo se to desilo u Škotskoj, gde je jedan otac osuđen na 23 godine zatvora nakon što je usmrtio svog sina.

Lukas Čapla iz Edinburga u Škotskoj toliko je bio zaslepljen i omamljen mržnjom i gnevom prema bivšoj supruzi Patriciji Ščenjak nakon rastanka, da je hladnokrvno ubio njihovog dvogodišnjeg sina Julijusa u želji da dečakovoj majci nanese bol. Hitac u glavu iz vazdušnog pištolja da zada početni udarac, a zatim ubodi nožem i gušenje. Na ovakav svirep način od ruku rođenog oca stradao je mali Julijus. Majka Patricija i dalje svake noći sanja svog sina i svu preostalu snagu ulaže u to da ubica i čudovište, kako je nazvala svog bivšeg supruga, nikad više ne napusti zatvorsku ćeliju, prenosi “EdinburghLive”

.Jeziv zločin dogodio se u novembru 2020. godine, a 41-godišnji ubica osuđen je u sredu na najmanje 23 godine zatvora.

I niko ni posle gotovo dve godine ne može da razume poriv da neko, koga je Julijus toliko voleo, digne ruku na nedužno biće i tako zverski mu kokonča život.

Patricija bi želela samo da može da vrati vreme da ponovo zagrli svog sina i priznaje da nikada nije branila Lukasu da viđa dete, štaviše.

Julijus je ubijen samo iz osvete. Njegov tata je želeo da ja patim, uspeo je i postigao svoj cilj, po cenu života mog voljenog dečaka. Nikada ne bih pomislio da može ovo da uradi mom detetu. Svakog dana razmišljam o Julijusu. Ne mogu da zamislim šta je njegovo malo, bespomoćno srce osećalo te noći i svaki dan osećam njegov strah i bol. Bio je deo mene, deo mog srca i duše. Volela bih da mogu da ga zagrlim, igram se sa njim i gledam kako raste. On ne samo da je oduzeo Julijusu, već je uzeo i moj život. Toga dana je svet stao, ne samo za mene, već i za moju majku i moju sestru”, rekla je majka tvrdeći da je mališan voleo Čapla “kao što svako dete voli svog tatu”.

Patricija je Julijusa opisala kao veselo, razdragano i radosno dete koje bi izmamilo osmeh na lice svakome koga sretne i svojom unutrašnjom svetlošću obasja svaku prostoriju u kojoj se nađe.

“Srce nam se slama što više nismo u stanju da ga uhvatimo za ruku i vodimo kroz život”, nastavila je ona i dodala da “nijedna rečenica” neće “vratiti mog anđela”.

blic.rs