“IMAM DVA POSTO ŠANSE DA PREŽIVIM, ALI TO JE BOLJE NEGO NULA” Kada je žiri čuo njenu životnu priču, nastao je muk

Crna hronika

Ne možete čekati da život prestane da bude težak da biste bili srećni.”, rečenica je koja na najbolji način predstavlja koliko je životna volja jaka u onim trenucima kada se nad nas naviju crni i zlosutni oblaci.

Džejn Marcevski (21), odnosno, “Nightbirde” kako glasi umetničko ime ove kantautorke iz Oregona, postala je globalna heroina, kada je pre dva dana tokom takmičenja u muzičkom šou “Amerika ima talenat”, ispričala svoju životnu priču. Članovi žirija, čak i često osporavani Sajmon Kovel, netremice su je gledali dok je iznosila detalje iz svoje intime, a tiču se njene borbe sa opakim protivnikom, rakom, koji je zahvatio kičmu, pluća i jetru.

Ono što je posebno potreslo, ali i oduševilo, kako članove žirija, tako i publiku, bio je njen stav o teškoj bolesti sa kojom se bori već duže vreme. Naime, prema predikcijama doktora, ona ima samo 2 posto šansi da preživi. Međutim, kroz suze je objasnila kako je tih dva posto bolje nego nula.

O bolesti sa kojom se bori, napisala je i pesmu sa kojom se i takmičila u ovom šou programu. Kako zbog savršene boje glasa, interpretacije, ali i radnje pesme, žiri je bio ui transu, te je upravo Sajmon Kovel pritisnuo zlatno dugme čime je ona preskočila deo takmičenja i prošla je u dalji tok takmičenja.

Kroz reči pesme “It’s Okay” (Sve je ok) Džejn je predstavila kroz šta je sve prošla tokom dve godine borbe. Kada se pesma završila posle dva minuta, u studiju je nastupio muk, nakon čega su usledile reakcije članova žirija koji su bili omađijani.

A Džejn… Džejn je samo kratko rekla jednu rečenicu kojom je zaokružila kako svoje takmičenje, tako i svoju borbu protiv raka.

” Ne možete čekati da život prestane da bude težak da biste bili srećni.” , rekla je ona.

blic.rs