VASPITAČICE SKLONILE DJEČAKA (5) SA PREDSTAVE SAMO ZATO ŠTO JE DIJETE SA POSEBNIM POTREBAMA

Region

Vrtić “Trnoružica” iz Širokog Brijega jučer je organizovao Božićnu priredbu, a umjesto dječije sreće i dana za pamćenje, dobili smo šamar i povratak u realnost u kakvom zapravo svijetu živimo.

Naime, majka Dragana je na Instagramu podijelila šokantnu priču iz vrtića, a vaspitačice su sa priredbe sklonile 5-godišnjeg Jakova samo zato što je dijete sa posebnim potrebama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dragana (@_draganamandic)

va ostala djeca su bila na pozornici, a samo Jakov je ostavljen na klupi da pleše i čeka dok sve ne završi.

Iako se sa dječakom radilo i kako se na videu može vidjeti, dječak pleše u ritmu melodije koju su uvježbavali zbog priredbe, nikome nije jasno zašto je dijete sklonjeno sa iste.

Kada je majka pitala ravnateljicu zašto je to tako, dobila je odgovor “Gospođo, ako vam se ne sviđa ima još 10 drugih vrtića, idite slobodno”.

“Božićna priredba u gradskom vrtiću “Trnoružica”. Moja Rita (kćerka) nesmetano sudjeluje u predstavi, a Jakovu to nije dopušteno. Penje se na binu i pokušava sudjelovati i plesati, ali ga teta sklanja sa bine. Gdje mi živimo i zašto se to dešava? Zašto dijete koje želi sudjelovati u priredbi sa drugom djecom, koje želi plesati, ne može jer mu veliki ljudi to ne dopuštaju? Kome pričate bajka da su sva djeca ista, da svako dijete ima isto pravo, da su svi ravnopravni. Ljuta sam, razočarana i ogorčena. Ovo su gledala druga djeca i drugi roditelji. Kakav primjer šaljemo ovoj djeci iza? Strašno i sramotno”, napisala je majka u objavi na svom Storyju na kojem se vide kako tete sklanjaju dijete sa bine.

crna-hronika.info