Hiljade Beograđana pali sveće na Cvetnom trgu: U tišini brišu suze, cela Srbija tuguje za ubijenima

Region

Srbija oplakuje žrtve stravičnog zločina, koji se dogodio jutros u beogradskoj OŠ “Vladislav Ribnikar”, kada je K. K. (13), učenik 7. razreda te škole ubio osmoro svojih vršnjaka i radnika obezbeđenja i teško ranio još šestoro dece i nastavnicu.

Više od hiljadu Beograđana okupilo se večeras na Cvetnom trgu kako bi odali počast stradalima. Oni su na trgu ostavili cveće, igračke, i zapalili sveće.

Brišući suze, u tišini nemo odmahuju glavom. Mnogi od njih nisu poznavali ni žrtve ni njihove porodice. Došli su da odaju počast kao roditelji, kao građani, šokirani tragedijom koja se jutros dogodila.

“Nisam poznavao ni decu koja su stradala, ne znam nikog ko ide tu u školu. Moj sin ide u Treću beogradsku gimnaziju, došao sam da zapalim sveću za te jadne ljude, za tu jadnu decu”, rekao nam je jedan čovek sa suzama u očima dok je spuštao cveće.

“Osećali smo potrebu da dođemo, da izrazimo saučešće i pružimo podršku porodicama ubijene dece. Da im pokažemo da nisu sami”, rekli su nam okupljeni.

Kako javlja naš reporter s lica mesta, u ovom trenuttku nemoguće je proći ulicama kralja Milana i Svetozara Markovića.

Podsetimo, nezapamćeni zločin koji je potresao Srbiju dogodio se jutros oko 8.30 časova, kada je K. K. došao u školu naoružan pištoljem, koji je ukrao od oca, i otvorio vatru prvo na pripadnika obezbeđenja, a potom i na svoje drugove. U rancu je imao i četiri Molotovljeva koktela.

Kako su saopštili nadležni, masakr je unapred isplanirao, a u njegovoj kući pronađene su skice i spisak dece koju je planirao da ubije.

(Telegraf.rs)