Sedmogodišnja Ilma od prodaje svojih igračaka prikupila 375 KM za Farisovo liječenje

Region

Kao što znate juče je malena Ilma iz olovskog naselja Bioštica na lokalnom putu prodavala svoje igračke kako bi pomogla našem sugrađaninu Farisu u liječenju.Zahvaljujući odzivu prolaznika i naših sugrađana Ilma je na jučerašnjoj akciji prikupila 375, 35 KM.

Kako saznajemo od roditelja danas su se Ilmi pridružili i njeni drugari iz naselja i produžili akciju prikupljanja sredstava za Farisovo liječenje.

Rijetko se mogu vidjeti ovako okupljeni svi zajedno, a nisu ni svjesni da pomažu jedan mlad život, našeg dragog Farisa, koji treba da nastavi živjeti bez poteškoća. Vama mnogo hvala na medijskoj podršci jer su se, zahvaljujući vašoj objavi, akciji odazvali i naši sugrađani ,kažu roditelji.

Bilo nam je zadovoljstvo podržati malenu Ilmu a sada i njene drugare jer ovo je mnogo više od humanosti o kojoj će oni tek da saznaju koliko vrijedi kad porastu.Ova djeca se uče solidarnosti,empatiji za druge a to je možda i jedna od najvažnijih životnih lekcija koju svako od nas treba da zna.

Gledajući ovaj primjer jednog djeteta koje svojoj voljom pokreće druge ,nameće se sama po sebi jedna davna izreka mudrih ljudi.

“Jedan čovjek vrijedi koliko hiljade slijepih sljedbenika koji se odazivaju na svačiji povik”.

radio.olovo.ba