Dino Merlin se nakon osam godina vraća se u Beograd!

Region

Dugoočekivani koncertni spektakl u Beogradu koji je Dino Merlin najavio početkom ove godine, sada je i službeno potvrđen!.

Sarajevski muzički čarobnjak nakon punih osam godina vraća se u Beograd, a susret sa svojom publikom zakazao je za petak 17. novembra u Štark Areni. Publika je oduševljena, društvene mreže užarile su se od komentara, svi žele da budu dio koncertne turneje “Mi” koja u čitavoj regiji obara sve rekorde posjećenosti.

A da će upravo Beograd da bude metropola u kome će početi jesenji dio turneje “Mi”, zaslužan je upravo ovaj vanserijski umjetnik odlučivši da slijedi svoju tradiciju da baš ovo godišnje doba bude opet svjedočanstvo jednog vremena i njegove posebne emotivne povezanosti s publikom koja ga već decenijama uglas prati od prve do posljednje pjesme.

Njegovi dosadašnji koncerti iz godine u godinu u čitavoj regiji podižu ljestvicu kako produkcijskih standarda tako i sve većeg broja ljudi koji nestrpljivo iščekuju termine koncerata koje potom pohode u rekordnim brojkama.

Ne postoji izvođač u regiji koji tako ekspresno, bez i jednog plakata i reklame može rasprodati grandiozne prostore kao što su Arene. Čuvena pulska Arena rasprodata je preko noći za ovo ljeto, a u Zagrebu je u nepuna četiri dana rasprodao sada već tri Arene zaredom.

Po broju održanih koncerata u arenama širom Evrope, kao i po broju fanova te rekordnog roka u kojem ih rasprodaje, ovaj sarajevski umjetnik može zlatnim slovima da se upiše u historiju domaće muzičke industrije.

U proteklih 12 godina ovo će biti treći po redu dolazak Dine Merlina u Beograd, ali i njegov šesti po redu randevu s beogradskom publikom.

Posljednji put bilo je to u okviru svjetske turneje “Hotel Nacional” u oktobru 2015. godine dvije noći zaredom, dok je prvi put to bilo u okviru turneje “Ispočetka” 2011. godine kada je rasprodao tri “Arene” zaredom.

Publika će pored najnovijih hit singlova i omiljenih pjesama iz njegove četrdesetogodišnje bogate muzičke karijere, uživo imati priliku i premijerno da čuje neke od dobro poznatih hitova, ali u potpuno novom ruhu, dok će vizuelna estetika, specijalni scenski efekti i najviši produkcijski standardi doprinijeti vrhunskoj muzičkoj čaroliji po kojoj su prepoznatljivi koncerti ovog slavnog kantautora!

Ulaznice za koncert u Štark Areni biće u prodaji od ponedjeljka, 24. jula putem web stranice www.ddtickets.rs

Avaz