Marija pitali o Novaku na konferenciji, a onda je usledio neverovatan hvalospev Britanca za Srbina

Svijet

Đokovićev veliki rival impresioniran svime što je ostvario do sada

Novak Đoković je glavni favorit da na Vimbldonu ispiše nove stranice teniske istorije, a Novaku se dive i njegovi najveći rivali. Poseban hvalospev o Novaku imao je i Endi Mari, čovek koji je poslednji koji je pobedio Đokovića na Centralnom terenu pre 10 godina u finalu 2013. godine.

Mari je tokom prve konferencije za medije koju je održao na Vimbldonu pričao i o ostvarenju Novaka Đokovića i nahvalio ga je

– Neverovatno je šta je ostvario. Da preskočite Rafu i Rodžera po broju Grend slem titula je neverovatno, ako pogledate unazad osam do 10 godina koliko je daleko bio od njih i šta je uradio da u poslednjem delu svoje karijere je neverovatno. Ali takođe izgleda kao da on ne usporava, bio je fenomenalan na Rolan Garosu, neverovatno izdanje protiv Alkaraza u polufinalu. Morate da mu se divite, ali on je bio veoma jasan da želi da osvoji Grend slem rekord kada je došao u situaciju da može da ga ostvari i ostvario je to. Ne izgleda kao da je nervozan, da previše razmišlja ili bilo koje druge stvari, što pokazuje snagu karaktera koji on ima.

Novak i Mari su u subotu i trenirali zajedno, pa su novinari pitali Britanca o tome.

– Bio sam dobar na treningu. Poslednji put smo trenirali na Lejver kupu, pre toga dugo nije bilo, ne mogu da se setim. Možda u Australiji kada sam imao problema sa kukom. Gde sam danas i gde sam tada bio, velika je razlika i fizički i mentalno, uživam u igri, takmičim se sa ovim momcima, tada nisam osećao da to mogu. Srećan sam da sam u takvoj situaciji i dalje. Mi smo navikli da treniramo zajedno ranije. Nikada nisam trenirao sa Rodžerom još od 2007. godine, sa Rafom ponekad, ali sa Novakom sam stalnom trenirao, čak i kada smo se borili za Grend slem titule – rekao je Mari.

(Telegraf.rs)