Braća iz Hrvatske pokazala da humanost nema granice: Prodavali krofne za lečenje oca male Nine i pozvali porodicu u goste

Region

“Ninine krofne” stigle i do Hrvatske.

Novosađanka Nina je nedavno digla celu Srbiju na noge kada se saznalo da svakodnevno prodaje krofne po simboličnoj ceni od 100 dinara kako bi pomogla u lečenju svog oca.

Za Ninine krofnice i humanitarnu akciju, zahvaljujući društvenim mrežama pročulo se ne samo u Novom Sadu i Srbiji, nego i van granica naše zemlje. Tako je podrška došla i iz Hrvatske, kada u su braća iz Rijeke pokazali da humanost nema granice.

„Braća iz Hrvatske (Rijeke) skupljali novac za oca male Nine iz Novog Sada, tako što su prodavali krofne. Radi se o curici koja je takođe prodavala krofne u Novom Sadu (čiji je otac bolestan) a što je medijski bilo propraćeno. Braća su skupili 650 €, te su novčana sredstva uplaćena na račun Zorana Ninkovića. Oni su, takođe, izrazili želju da se upoznaju s Nininom porodicom, te kada se Ninin tata oporavi da budu njihovi gosti u Hrvatskoj“, stoji u opisu objave.<blockquote

Mnoge je ovakav gest oduševio a pojedini su se i rasplakali.

„Rasplakah se… Rijeka je divan grad pun dobrih ljudi.“

„Prelepo. Dirnulo me baš“, glase neki od komentara.

Podsetimo, porodici Ninković, u ime Ministratsva zdravlja i ministarke lično, obratila se državna sekretarka dr Vesna Turkulov, koja je ponudila kompletnu stručnu, finansijsku i sve druge vrste pomoći, kako bi pacijentu što pre bila postavljena dijagnoza i sačinjen predlog daljeg lečenja.

nova.rs