Danas je najplaćeniji glumac, a nije imao ni krov nad glavom: Biković se s knedlom u grlu setio siromaštva

Showbizz

Biković pamti dane bede, nije mu bilo lako

Danas zarađuje na desetine hiljada evra i važi za najplaćenijeg srpskog glumca, međutim, nije uvek bilo tako. Čuveni Maraš krpio je kraj s krajem na početku karijere, pa nas ne čudi što Biković pamti dane bede.

Proslavio se ulogom Tirnanića u filmu „Montevideo“, i od tada postaje sve traženiji i popularniji. Igrao je i u ostvarenjima „Južni vetar“, „Balkanska međa“, „Izazov“… U seriji „Stižu dolari“, igrao je sina Dragana Jovanovića i Banke Pujić. Tada je sa samo 16 godina zarađivao siću, pa upravo zato Biković pamti dane bede i ceni svaki dinar.

– Najmanji honorar dobio sam u seriji ‘Stižu dolari’. Dobijao sam 40 evra za snimajući dan, toliko sada dobijaju statisti. Imao sam 10-15 snimajućih dana godišnje. Skupljao sam taj novac i išao na letovanje – otkrio je svojevremeno, a danas je čuven i imućan, ali ne razbacuje se.

Miloš Biković stalno ističe da je zahvalan majci koja ga je školovala sa manjkom novca. Najviše ga je bolelo što su se kao podstanari svako malo selili, pa je zbog toga od prvog velikog novca kupio stan majci u znak zahvalnosti za sve što je za njega učinila.

Ekskluziv

SLIKE: IVAN VUČIĆEVIĆ