Kraj jedne ere: Zlatan se oprostio od fudbala

Uncategorized

I zaplakao je na kraju. Godinama je Zlatan Ibrahimović bio čovek od stila, pun samopouzdanja, mnogi su govorili da je to arogancija, međutim on je sve pretvarao u čisto zlato. Ako je živeo fudbal na svoj način, sada se i oprostio na svoj način. Završena je jedna era. Era Zlatana Ibrahimovića kao fudbalera.

Čuveni švedski fudbaler Zlatan Ibrahimović objavio je u nedelju veče da je svoju igračku karijeru – završio. On je posle pobede Milana protiv Verone (3:1) pred punim tribinama “San Sira” saopštio da je odlučio da ne igra više fudbal.

Dosadašnji saigrači, stručni štab i navijači priredili su mu veličanstven oproštaj na centru stadiona, gde je sem za Milan igrao i za Inter, a 41-godišnji golgeter nije mogao da sakrije suze.

Karijeru je počeo u Malmeu, a potom je igrao za Ajaks, Juventus, Inter i Barselonu, odakle je prvi put došao u Milan kroz pozajmicu 2010. godine. Potom je prešao na pun ugovor u Milan, da bi zatim igrao za Pari Sen Žermen, Mančester junajted i Los Anđeles Galaksi, a 2019. godine vratio se u Milan.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sportal.rs (@sportal_srbija)

U karijeri je osvojio 34 trofeja. Za reprezentaciju Švedske je odigrao 122 utakmice i postigao 62 pogotka.

I ostaće poseban. Zauvek. Budimo srećni što smo živeli u eri ovakvog majstora fudbala, čoveka koji je van terena bio prava ikona, a na kraju je i sam zaplakao. I neka je.

sportal.blic.rs