Hugh Grant mislio je da će film koji ga je proslavio biti fijasko

Zanimljivosti

Kad je snimao film koji ga je proslavio, Hugh Grant mislio je da je film “apsolutna i potpuna glupost”.

Blockbuster iz devedesetih, film “Four Weddings and a Funeral”, u kojem su briljirali Hugh Grant i Andie McDowell, doživio je veliki uspjeh kad se pojavio u kinima, no njegov glavni glumac je za vrijeme snimanja mislio kako je riječ o samo još jednom “bezveznom” projektu.

Jedan od najljepših, najtragičnijih, ali i najduhovitijih romantičnih filmova mnogi rado gledaju i danas, a nedavno je prema njemu snimljena istoimena serija, koja je odlično prošla među obožavateljima šarmantnih ljubavnih priča.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ze.nl (@ze.nl)

Hugh Grant nije bio impresioniran scenarijem danas kultnog filma
Film “Four Weddings and a Funeral” 1994. godine bio je nominiran za Oscara te zaradio oko 4.4 milijuna dolara na blagajnama kina diljem svijeta. Ipak, za vrijeme snimanja, glavni glumac Hugh Grant mislio je da će spomenuti film biti pravi fijasko.

Hugh Grant svojedobno se požalio prijatelju Samu
Ovu zanimljivu činjenicu iz pop kulture u svojim je memoarima pod nazivom: “Did I ever tell You This?” otkrio glumac Sam Neill, koji je u devedesetima bio blizak s Hughom, koji je tada bio tek mladi glumac u usponu.

Hugh je mislio da snima još jedan film koji neće biti od nikakva značaja za njegovu karijeru

“Večerao sam u Londonu s Hughom Grantom ubrzo nakon snimanja filma ‘Sirens’. Pitao sam ga na čemu sad radi, a on je odgovorio: ‘Oh, na nečemu potpunom bezveznom pod nazivom ‘Four Weddings and a Funeral’. Mike Newell (redatelj) ne bi prepoznao komediju ni da se spotakne o nju. Katastrofa. Apsolutna i potpuna glupost’, rekao je.”, napisao je Neill u svojim memoarima.

“Pa, to mu je smeće pomoglo da postane točno onakva zvijezda kakvu je Universal tada za njega zamišljao”, dodao je Sam.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Giovanna Chiappane (@__namaste_._)

Hugh je priznao da je njegov prijatelj Sam u knjizi napisao istinu
“Volim Sama i baš mi nedostaje. Istina je da sam mislio da film neće dobro proći. Pogriješio sam i taj mi je film uistinu promijenio život”, izjavio je Hugh Grant za Indie Wire.

hellomagazin.hr