OVO JE UBEDLJIVO NAJZDRAVIJI JOGURT! Možemo Ga Naći U Svakoj Prodavnici, A Svi Ga IZBEGAVAMO! Nutricionisti Tvrde Da Je To GREŠKA!

Zdravlje

OVO JE UBEDLJIVO NAJZDRAVIJI JOGURT! Možemo ga naći u svakoj prodavnici, a svi ga IZBEGAVAMO! Nutricionisti tvrde da je to GREŠKA!

Jogurt i kefir su među najzdravijim namirnicama, ali nije svejedno koje ćete kupiti. I dok mnogi misle da je najbolje kupiti onaj jogurt sa manje masti, nutricionisti otkrivaju da je to ustvari velika greška. Evo na šta da obratite pažnju.

– Ljudi se boje punomasnog jogurta zbog sadržaja zasićenih masti i rizika od povišenog holesterola. Ali, istraživanja u vezi mlečnih proizvoda nisu definitivno dokazala da postoji dokaz da punomasni mlečni proizvodi negativno utiču na ove parametre – kaže Rahaf al Boči, nutricionista.

Ponekad je punomasni jogurt zdraviji jer sadrži manje šećera – jogurt kojem je “skinuta” masnoća moraće ukus da nadoknadi upravo šećerom. Kada jedete punomasni jogurt, manja je verovatnoća da će vam skočiti šećer u krvi. Ali izbegavajte one sa dodatkom ukusa ili voća jer niste sigurni šta se u njima zapravo nalazi. Nakon naglog skoka šećera, stiže nagli pad zbog čega ćete osetiti još jaču glad i posegnuti za nezdravom hranom. Ako ste pojeli jogurt pun šećera, učinili ste sebi medveđu uslugu.

– Punomasni jogurt vam neće naglo podići šećer, a dobićete i prirodne proteine zbog čega ćete duže biti siti – navodi Džeklin London, dijetetičarka.

– Punomasni mlečni proizvodi su, jednostavno, i ukusniji. Bolji su kada je u pitanju sastav, duže vas drže sitim i tekstura je prijatnija. Dobijate i dozu probiotika, a ne dodati šećer – naveo je Al Boči. (Kurir.es/Espreso)