Ivana i Elzan stigli u Beograd s medaljama: Bronza posle njihovih reči sija zlatnim sjajem!

Zanimljivosti

Srpski atletičari dočekani na Aerodromu

Srpski atletičari vratili su se iz Istanbula sa Evropskog dvoranskog prvenstva, gde su osvojili dve medalje. Ivana Vuleta je osvojila bronzu u skoku udalj, a Elzan Bibić takođe bronzano odličje u trci na 3.000 metara.

Atletičari su tako nastavili da donose odličja Srbiji sa najvećih takmičenja, a našim atletičarima je priređen i doček na aerodromu Nikola Tesla.

Srpska atletičarka Ivana Vuleta nastavila je sa “žetvom” medalja na velikim takmičenjima, pošto je i na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Istanbulu osvojila odličje.

Ona je u sjajnom finalu skoka udalj skočila 6,91, što je bilo dovoljno za treće mesto, pošto je Larisa Japikino sa 6,97 stigla do srebra, a zlato je otišlo u ruke Jasmin Sojers koja je skočila okruglo sedam metara.

Ivana se dan nakon osvojene 14 medalje sa velikih takmičenja vratila u Beograd zajedno sa ostalim članovima naše atletske delegacije, a na aerodromu je iznela i prve utiske posle takmičenja i novog velikog uspeha srpske atletike i otkrila da je sa povredom došla u Istanbul.

– Prve impresije su da mi je ovo prva bronzana medalja sa EP. Mi smo pričali o stanju u kom sam otišla, ali nikada nisam tražila razloge da se nešto opravdam, cilj je uvek da dam maksimum što radim i činim, moram biti zadovoljna, bilo je prelepolepo takmičenje, mnogo lepa energija i ponosna sam, moram biti – rekla je Ivana, koja je pojasnila i da ju je povreda sputala za još bolji rezultat.

– Naravno da da, ali kada sam nastupala na državnom prvenstvu blo je upitno da li ću se pojaviti, učinila sam sve da se pojavimo, bila je nepoznata situacija i za mene i za Gorana kao trenera. Mnogo je stvari tu bilo van naše kontrole, prihvatili smo ono što smo imali, sa čime smo igrali i moram biti zadovoljna i zahvalna. Mnogo je uticala i fizički i na mentalnom nivou, jer te dve nedelje nisam ni trenirala, radila sam samo određene stvari sa velikom zadrškom, nisam htela da pogoršam situaciju. Samim tim nismo znali kako će se to odraziti, dobro je da smo i posle kontrolnog snimka videli da ima poboljšanja, nismo napravili još gore, što se tiče svega ovoga nakon Istanbula – rekla je Ivana, koja je istakla da sada sledi odmor.

– Za sada je samo prioritet da se odmorim, da se oporavim, pa ćemo nastaviti dalje.

Elzan Bibić o osvojenoj bronzi
Utiske je na aerodromu izneo i Elzan Bibić, koji je osvojio svoju prvu seniorsku medalju na velikom takmičenju.

– Mogu reći da sam izuzetno zadovoljan trkom koju sam istrčao, jer sam u kvalifikacijama sa prvog mesta ušao u finale. To mi je dalo dodatni podsticaj. Sama priprema za takmičenje je bila na visokom nivou, bio sam izuzetno spreman, to sam pokazao prvo u kvalifikacijama, posle u finalu. U finalu je bila ozbiljnija priča, dosta trkača je bilo sa dobrim rezultatima, a predjačio je Jakob Ingebrigsten, kao i drugi visoko rangirani atletičari.

– Ja sam bio treći pozicioniran izuzev Ingebriksena i Mašala, ovo takmičenje je dokaz da ti rezultati koji su istrčani pre samog šampionata ne moraju da znače ništa već samo priprema i taktika na samom takmičenju – rekao je Bibić, a onda analizirao samu trku.

– Oni su od samog početka u finalu išli na vodeće pozicije, ja sam pozadi kontrolisao, iako sam očekivao da bude jak tempo od Ingebrigstena, to se nije desilo, u samoj trci se promenila taktika, kontrolisao sam trku sa neke 5-6 pozicije, postepeno sam se pomerao za poziciju kako se trka odvijala. Uspeo sam da iskontrolišem celu trku i da dođem do bronzane medalje.

– Izuzetno mi je drago da posle toliko medalja Srbija dobila medalju i na srednjim prugama, nije lako osvojiti medalju na ovim disciplinama, to su discipline gde vladaju Evropljani, Norvežani i Španci, uspeo sam da se uvrstim u najbolja tri i dokazao da i Srbija ima trkača koji može da se uvrsti u sam vrh u Evropi – poručio je Pazarac, koji je istakao da jedva čeka doček u svom gradu.

– Da, ova medalja je, kao što sam rekao, za mene, pa za moj narod, porodicu, za celu Srbiju, za Pazar, za Pešter, već sutra me očekuje doček u Pazaru, ja se nadam da će biti lepo i jedva čekam da stignem u svoj grad – poručio je Bibić, koga uskoro čeka i nastavak priprema za sezonum na otvorenom.

– Sada ide vikend odmora, posle toga kreće priprema za sezonu na otvorenom, nadam se da će sezona na otvorenom biti svetla takođe, ova zimska sezona je dokaz da idem pravim putem.

(Telegraf.rs)