MALENO ČUDO KOJE JE OSVOJILO SVIJET: POZNATO STANJE BEBE KOJA SE RODILA POD RUŠEVINAMA U SIRIJI

Svijet

Djevojčica koja je rođena ispod ruševina u sjevernoj Siriji nakon razornih zemljotresa u dobrom je stanju, saopćila je njena doktorica, a prenosi AP.

Doktor Hani Marouf u bolnici Cihan u Afrinu rekao je kako su djevojčicu nazvali Aja, što na arapskom ima više značenja – “čudo” i “dar od Boga”.

Prema najavama doktora, ona će već u utorak ili srijedu moći napustiti bolnicu. Djevojčicu Aju bi trebalo da odgaja tetka koja se nedavno porodila i preživjela zemljotres.

Podsjetimo, djevojčicina majka je, nakon što je na svijet donijela Aju, preminula usljed katastrofalnih zemljotresa zajedno sa ocem i još četvoro sestara i braće.

Doktor Hani Marouf je rekao kako lokalni policajci čuvaju stražu u bolnici jer se pojavilo mnogo ljudi koji su se lažno predstavljali kao djevojčicini rođaci.

Djevojčica Aja je pupčanom vrpcom još uvijek bila povezana sa svojom majkom Afrom Abu Hadijom. Kada su je pronašli ispod ruševina, ljekari su bebu prebacili u bolnicu u Afrinu.

Inače, nakon objavljivanja vijesti o sirijskoj bebi, redakciji “Avaza” se prvo javio jedan mladi bračni par iz Sarajeva, a onda i mnogi drugi dobri ljudi.

Javljali su se iz svih dijelova BiH, bebu su htjeli usvojiti i u Sloveniji, a javili su nam se i doktori iz Novog Sada.

crna hronika.info