Tragična priča iz Turske! Elif i Halil su se venčali dan pred zemljotres, a onda su poginuli prve bračne noći (VIDEO)

Svijet

Mladin brat, Murat Bilge, medijima je ispričao kako se njegova sestra preselila u Iskenderun u 3:30 ujutro da bi samo pola sata kasnije poginula

Elif i Halil Ibrahim Aksoj je bračni par koji je poginuo u stravičnom zemljotresu u Turskoj koji se dogodio 6. februara. Međutim, ono što ih razlikuje od ostalih je to što su se njih dvoje venčali samo dan pre zemljotresa, a život su izgubili tokom prve bračne noći.

Danas, petnaest dana posle razornog zemljotresa, potraga za preživelima je obustavljena u devet provincija, dok se u Hataju i Kahramanmarašu i dalje traga za živima. Posle svega su ostale samo tužne priče,

Ovo je jedna od njih.

Elif i Halil nisu mogli ni da pretpostave kako će se završiti njihova svadba. U nedelju su bili najsrećniji par na svetu, da bi samo nekoliko sati kasnije stradali zajedno.

Mladin brat, Murat Bilge medijima je ispričao kako se njegova sestra preselila u Iskenderun u 3:30 ujutru, odmah posle svadbe, da bi poginula čim je kročila u novi dom jer se kobni potres dogodio 30 minuta kasnije.

Kako su mediji izvestili, na njih se obrušio drugi sprat kuće.

– Ubrzo je nastupila apokalipsa – rekao je Murat prisećajući se trenutaka kad je poslednji put video novopečene mladence, ali ono što je ostalo od Elif i Halila su samo su fotografije i snimci napravljeni nekoliko sati pre zemljotresa u danu koje je trebalo da bude njihov najsrećniji na svetu.

Na tim snimcima se vidi kako srećni bračni par ulazi u dvoranu i pleše.

https://youtu.be/5yV4_29oRA0

Ubrzo je usledila “katastrofa stoleća”.
– Ovde je padao sneg te noći. Rekli su nam da je put neprohodan i mladoženjin otac mi je rekao da ostanem kod njih, ali moja sestra je otišla u novi dom. Nismo ni slutili da je to bila poslednja noć kada sam je video živu.

Ono što je ostalo od mlade i mladoženja, koji su izgubili život u bračnoj noći, su fotografije i slike snimljene nekoliko sati pre zemljotresa.

Fotografija porodice Bilge udvostručila je bol. Saznalo se da je pet od šest osoba na fotografiji umrlo.

Da podsetimo, u ponedeljak uveče, tačno dve nedelje posle stravičnog zemljotresa dogodila su se još dva potresa. Jedan je bio 6,4 stepeni,a drugi 5,8 stepeni po Rihteru.

U zemljotresima koji su pogodili Tursku, najmanje su tri osobe stradale, a oko 213 je povređeno, istakao je ministar unutrašnjih poslova Sulejman Sojlu.

Prema izveštajima, ovaj zemljotres je trajao oko jedan minut i osetio se i u Libanu, Siriji i Palestini.

24sedam.rs