Španjolski mediji: ‘Livaković je ušao u povijest trikom. Njega će od sada kopirati ostali golmani’

Zanimljivosti

Dominik Livaković sjajnom predstavom protiv Japana u kojoj je obranio tri penala u raspucavanju nije samo oduševio Hrvatsku, već i cijeli svijet

Za razliku od velike većine golmana, koji stranu na koju će se baciti odaberu i prije nego što vide gdje će lopta ići, Livaković je čekao da izvođači opale loptu i onda se bacio i to tako da se prvo nagnuo naprijed, napisao je španjolski portal As.

– On je ušao u povijest s ovom tehnikom ili trikom. Od sad će ga kopirati svi drugi vratari – stoji u nastavku komentara.

Dominik Livaković sjajnom predstavom protiv Japana u kojoj je obranio tri penala u raspucavanju nije samo oduševio Hrvatsku, već i cijeli svijet. Hrvatska je zahvaljujući njemu ušla u četvrtfinale SP-a u Katru gdje ih čeka Brazil.

Postao je tek treći golman koji je u jednom raspucavanju uspio obraniti tri penala na Svjetskom prvenstvu. Prvi je bio Ricardo 2006. na SP-u u Njemačkoj protiv Engleske, a drugi je bio Danijel Subašić 2018.u Rusiji protiv Danske.

Španjolci ističu kako je Livakovića još 2019. prepoznao legendarni Iker Casillas, koji je tada napisao kako ga s pozornošću prati.

24sata